Susisiekimo ministerijos planuose – kelio Vilnius–Utena rekonstrukcija

2014 06 23

 

Susisiekimo ministerija siekia įgyvendinti dar vieną viešosios ir privačios partnerystės projektą – rekonstruoti kelią Vilnius–Utena. Kelio remonto darbai prasidės, jei tam pritars Vyriausybė ir Seimas.

 

„Prieš kelis dešimtmečius nutiestu betoniniu keliu dėl dangos nelygumų važiuoti ne tik nemalonu, bet ir nesaugu. Skubinti kelio rekonstravimo darbus skatina ir per pastarąjį dešimtmetį bene perpus padidėjęs eismo intensyvumas. Seimui siūlome priimti nutarimą, kad projektas būtų įgyvendinamas valdžios ir privataus subjektų partnerystės būdu, juolab kad Vyriausybė palankiai vertina tokius projektus. Ir patirties jau turime – tokiu būdu šiuo metu tiesiamas Palangos aplinkkelis“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

 

Pasak ministro, įgyvendinus projektą, keliu Vilnius–Utena bus galima saugiau ir greičiau pasiekti savo kelionės tikslą, sumažės transporto priemonių eksploatacinės išlaidos, geriau funkcionuos vietos verslas ir pagerės žmonių kelionės į darbą ir iš jo sąlygos.

 

Šio projekto apimtis – kelio Vilnius–Utena ruožas nuo 21,50 iki 93,65 km (72,15 km). Partnerystės sutarties laikotarpis – 13 metų. Viešąjį konkursą laimėjęs ir partnerystės sutartį pasirašęs privatus subjektas atliks kelio Vilnius–Utena ruožo projektavimo, rekonstrukcijos ir dangos stiprinimo bei priežiūros darbus.

 

Planuojamo įgyvendinti projekto vertė – iki 605 mln. litų. Darbus finansavusiam privačiam verslui valstybė pinigus išmokėtų dalimis. Vyriausybei galutinį sprendimą dėl šio projekto finansavimo, kaip planuojama, priėmus iki šių metų pabaigos, remonto darbai prasidėtų 2016 m., o baigtųsi 2019 m.

 

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt