Naujasis Šilko kelias – tarptautinio forumo Astanoje tema

2017 06 16


Astanoje (Kazachstanas) vykstančio IV tarptautinio transporto ir logistikos verslo forumo „Naujasis Šilko kelias“ pagrindinė tema – „Naujas transporto–logistikos sistemų vystymosi Eurazijos transkontinentiniuose maršrutuose etapas bei pasaulinės konkurencinės galimybės naujos ekonominės realybės sąlygomis“.
"Dalyvavimas tokio pobūdžio renginyje – tai puiki galimybė tiesiogiai jo dalyviams iš įvairių šalių, potencialiems krovinių siuntėjams pristatyti Klaipėdos uostą, kuris pastaraisiais metais yra labiausiai augantis Baltijos regione, o nuo praėjusių metų ir absoliutus lyderis tarp Baltijos valstybių uostų. Klaipėdos uostas Naujo Šilko kelio maršrute gali tapti svarbiu transporto mazgu, kartu pritrauksiančiu papildomus krovinių srautus", – sako forume Astanoje dalyvaujantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.
Forume skaitomi panešimai, diskutuojama apie tendencijas, stebimas Europos ir Azijos rinkose, kaip efektyvinti daugiarūšių krovinių gabenimą, naujų rinkos segmentų atsiradimą vystant transporto–logistikos kompleksą. Forumo tematika apima ir bendradarbiavimo tarp šalių, plėtojant tarptautinius transporto koridorius, didėjimą, aptariama Eurazijos tranzito koridorių vystymo svarba ir kryptys.
Tuo pat metu Astanoje vyksta ir specializuota tarptautinė paroda „Expo 2017“, kurios pagrindinė tema – „Ateities energija“.

 

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt