Naujos finansinės pagalbos priemonės nuo COVID-19 nukentėjusiam Lietuvos verslui


Renginio tipas:
Spaudos konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2020 m. balandžio 16 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio pabaiga: Ketvirtadienis, 2020 m. balandžio 16 d.
Renginio vieta: NUOTOLINĖ

Kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti NUOTOLINĖJE (per „Microsoft Teams" platformą) spaudos konferencijoje, kurios metu ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka pristatys Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir INVEGA administruojamas naujas finansines priemones, skirtas padėti nuo COVID-19 nukentėjusiam Lietuvos verslui.

Dėl COVID-19 grėsmės Lietuvoje paskelbus karantiną, daugelis šalies įmonių susidūrė su finansinėmis problemomis ar net nutraukė veiklą. Siekdamos padėti Lietuvos įmonėms spręsti likvidumo bei finansines problemas Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos" (INVEGA) parengė priemonių paketą, kuriuo Lietuvos verslui bus paskirstyta daugiau kaip 1,3 mlrd. eurų.

Įgyvendinant šį paketą, likvidumo ir finansinė pagalba verslui teikiama trimis pagrindinėmis kryptimis: kompensuojamos verslui atidėtų paskolų palūkanos, teikiamos lengvatinės paskolos valstybės lėšomis ir garantuojama už finansų įstaigų teikiamas finansų paslaugas.

Šiuo metu INVEGA, nuolat bendradarbiaudama tiek su ministerijų, tiek su finansų rinkos atstovais, intensyviai tobulina esamas priemones ir skelbia naujas priemones, kurios sumažintų dėl COVID-19 Lietuvos įmonėms patiriamą žalą.

Nuotolinės konferencijos metu žiniasklaidos atstovai galės užduoti rūpimus klausimus apie svarbiausias ir aktualiausias šių naujų finansinių priemonių taikymo galimybes.

Norinčius dalyvauti spaudos konferencijoje kviečiame registruotis: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Šaltinis BNS

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt