Susisiekimo ministras J. Narkevič siūlo atkurti geležinkelio liniją į Gardiną

2020 05 12


Susisiekimo ministerija siūlo atkurti geležinkelio liniją į Gardiną, įrengiant naują jungtį su Druskininkais. Šią idėją neformaliame ministrų posėdyje šiandien pristatė susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

„Atnaujinta geležinkelio jungtis su Gardinu paskatintų turizmą, krovinių vežimą, turėtų ekonominių privalumų. Druskininkų kurortas taptų lengviau pasiekiamas kitų Lietuvos miestų ir kaimyninės Baltarusijos Gardino miesto gyventojams, leistų pritraukti papildomų turistų srautų bei surinkti papildomų pajamų į valstybės biudžetą“, – sako susisiekimo ministras J. Narkevič.

Tikimasi, kad atkūrus geležinkelio ruožą Marcinkonys–Druskininkai–valstybės siena su Baltarusija, mūsų šalies gyventojai ir užsienio turistai būtų paskatinti keliauti naujais traukinių maršrutais Vilnius–Druskininkai, Vilnius–Gardinas, Druskininkai–Gardinas, Varėna–Druskininkai. Dėl to keliuose sumažėtų autotransporto priemonių, o tai turėtų teigiamos įtakos taršos ir eismo įvykių mažėjimui.

Numatoma, jog šia geležinkelio linija per metus būtų pervežta apie 180 tūkst. keleivių ir 1,5 mln. tonų krovinių. Geležinkelio linijos atkūrimo projektas galėtų būti įgyvendintas per 4 metus.

Pasak susisiekimo ministro J. Narkevič, atkūrus šią geležinkelio liniją būtų kuriama ilgalaikė ekonominė nauda mūsų valstybei, AB „Lietuvos geležinkeliai“ įmonių grupei ir Druskininkų savivaldybei.

Šaltinis sumin.lrv.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt