Elektromobilių įkrovimo stotelės – būdas klientams pritraukti

2020 04 22


558 article įkrovimo stotelės 2

Šiuo metu Lietuvoje yra registruota daugiau nei 1600 elektromobilių, rodo Susisiekimo ministerijos duomenys. Tačiau specialistai prognozuoja, jog jau po 7 metų elektros energija bus varomas kas dešimtas automobilis. „Todėl jau dabar elektromobilių įkrovimo stotelėmis besidomintys verslai galės laimėti konkurencinėje kovoje ir pirmieji pritraukti mokius elektra varomų automobilių turėtojus“, – teigia bendrovės „Saulės grąža“ verslo plėtros vadovas Ignas Dučinskas.

Nuo šių metų kovo 13 d. pirmieji oficialūs naujo ar naudoto elektromobilio savininkai Lietuvoje turi teisę gauti valstybės paramą. Naujiems automobiliams jos dydis 4000 eurų, naudotiems – 2000 eurų. I. Dučinskas įsitikinęs, jog ši parama turėtų ženkliai padidinti elektra varomų automobilių kiekį kelyje. Taip pat, pasak jo, ateityje elektromobilius besirenkančiųjų skaičius turėtų akivaizdžiai augti ne tik tarp fizinių asmenų, bet ir tarp verslo atstovų.

„Galima pastebėti, jog verslas jau dabar vis dažniau savo įmonės autoparkams pradeda rinktis būtent elektromobilius. Ši tendencija neslops, priešingai – besirenkančių elektromobilius verslų tik daugės. Priežasčių yra įvairių – pigesnė elektromobilio eksploatacija, draudimas ir kilometro kaina kuro atžvilgiu, valdžios taikomos privilegijos (parkavimo vietos, galimybė važiuoti A juosta), mažesnis gamtos teršimas, socialinė atsakomybė“, – sako I. Dučinskas.

Įkrovimo stotelė – pridėtinė vertė verslui

Pasak „Saulės grąžos“ verslo plėtros vadovo, vis daugiau verslų turėtų svarstyti ne tik apie savo autoparko atnaujinimą, bet ir įkrovimo stotelių įrengimą. Mat tai – puiki galimybė pritraukti didesnį kiekį klientų ir kurti pridėtinę vertę.

„Šiuo metu po truputį plečiasi tiek lėto, tiek greito įkrovimo stotelių infrastruktūra – verslai investuoja į įkrovimo stoteles tam, jog pritrauktų elektromobilius turinčius klientus. Ir šie verslai laimės. Atsižvelgiant į artimiausias augimo perspektyvas ir elektra varomų automobilių savininkams skiriamą paramą bei lengvatas, šalyje elektromobilių tik daugės. Tad turintieji elektromobilių įkrovimo stoteles ar parkus lengviau pritrauks mokius, vidutines ir aukštesnes pajamas gaunančius gyventojus“, – įsitikinęs I. Dučinskas.

Kol kas dažniausiai įkrovimo stotelės be elektromobilių aptarnavimo servisų įrengiamos nuo miesto nutolusiose vietose, pavyzdžiui, užmiesčio kavinėse, viešbučiuose, SPA centruose. Taip pat įkrovimo stoteles populiaru įrengti šalia restoranų, prekybos centrų, grožio salonų, sporto klubų ir pan.

Ką svarbu žinoti prieš įrengiant?

„Pirmiausia, reikėtų nuspręsti, ar stotelę montuoti su įkrovimo kabeliais ar be jų. Mat įkrovimo kabelis – tai greičiausiai nusidėvinti stotelės dalis, todėl ją reikia prižiūrėti ir atnaujinti nuolat. Taip pat stotelės kaina su kabeliais didesnė. Tačiau tiesa ta, jog primontuotu kabeliu naudotis patogiau, todėl jei norite klientų akyse užsidirbti pliusą – investuokite į įkrovimo aikštelę su kabeliu“, – pataria bendrovės „Saulės grąža“ verslo plėtros vadovas

I. Dučinskas sako, jog būtina pagalvoti ir apie stotelės tipus bei funkcionalumą: „Jeigu stotelė skirta potencialių jūsų verslo klientų pritraukimui ir bus montuojama lauke, tuomet vertėtų rinktis pažangesnį stotelės modelį. Svarbiausia, nepamirškite atsižvelgti į įrenginio atsparumą, techninio aptarnavimo laiką stotelei sugedus ar užstrigus, krovimo paleidimo valdymo galimybes bei stotelės viešinimo galimybes per mobiliąsias aplikacijas („Plugsurfing“, „Shell Recharge“ ar pan.)“, – patarimais dalinasi I. Dučinskas.

Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į laisvos elektros galią namo įvade. Montuojant vieną ar dvi stoteles, tikėtina, kad problemų su elektros galia neturėsite. Tačiau prie biurų pastato montuojama įkrovimo stotelių grupė jau gali sukelti šiokių tokių nepatogumų. Tokiu atveju rinkitės išmaniąsias įkrovimo stoteles, turinčias funkcijas, kurios automatiškai riboja bendrojo krovimo galią pagal laisvos energijos kiekį namo įvade.

Galiausiai I. Dučinskas pabrėžia, jog ne ką mažiau svarbu pasirinkti patikimus partnerius: „Tinkamo gamintojo pasirinkimas garantuoja stotelės funkcionalumą ir visapusiškus elektromobilių įkrovimo stotelės ar parkų sprendimus. Taip jums suteikiamos ne tik profesionalios stotelės montavimo ir programinės įrangos įdiegimo, bet ir garantinio aptarnavimo paslaugos“.

Šaltinis www.2345.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt