Privatiems SEB banko klientams būsto paskolų mokėjimas galės būti atidedamas metams, lizingo ir vartojimo paskolų – pusmečiui

2020 04 20

Finansinių sunkumų dėl viruso COVID-19 protrūkio patiriantiems klientams SEB bankas suteikia galimybę būsto paskolų įmokų mokėjimą atidėti iki metų, o lizingo ir vartojimo kreditų – iki pusmečio. Bankas prisijungė prie Lietuvos bankų asociacijos inicijuoto laikino kredito įsipareigojimų moratoriumo fiziniams asmenims, pagal kurį paskolas turintiems privatiems banko klientams bus siūlomas maksimalus paskolų ir lizingo mokėjimo atidėjimo terminas, nekeičiant sutarčių sąlygų.

Moratoriumas galioja iki šių metų liepos 1 dienos. Pagal jį, būsto paskolos grąžinimas privatiems įsipareigojimus vykdantiems klientams gali būti atidedamas iki 12 mėnesių, vartojimo kreditų ir lizingo įmokų mokėjimas – iki 6 mėnesių. Šios sąlygos galios ir klientams, kurie jau paprašė atidėti paskolos įmokas nuo šių metų kovo 16 dienos.

„Esame pasirengę padėti savo klientams, kurie dėl koronaviruso protrūkio susiduria su finansiniais iššūkiais. Palengvinome ir supaprastinome paskolų grąžinimo atidėjimo procedūras, dar iki pandemijai kylant, priklausomai nuo aplinkybių, suteikdavome galimybę atidėti paskolos grąžinimą nuo 3 iki 12 mėnesių. Bankui prisijungus prie moratoriumo, paskolos atidėjimo procesas tampa dar paprastesnis: klientui tereiks kreiptis į banką ir nurodyti atidėjimo priežastį, susijusią su viruso COVID-19 protrūkiu, pavyzdžiui, sumažėjusias pajamas ar darbo praradimą. Tikime, kad taip galėsime dar labiau pagelbėti savo klientams ir sumažinti jų nerimą dėl ateities“, – komentuoja SEB banko prezidento pavaduotojas, Pagalbos verslui tarnybos ir finansų direktorius Aivaras Čičelis.

Moratoriumą inicijavo Lietuvos bankų asociacija, atsižvelgdama į š. m. balandžio 2 d. Europos bankininkystės institucijos paskelbtas gaires dėl paskolų grąžinimo COVID-19 krizės kontekste. SEB banko ir kitų prie moratoriumo prisijungusių finansinių institucijų nuomone, toks žingsnis padės sumažinti neigiamą pandemijos poveikį Lietuvos namų ūkiams.

Atidėjus paskolos ar lizingo įmokų mokėjimą gyventojai turės dengti palūkanas, atidedant įmokų mokėjimą ir nekeičiant kitų paskolos sąlygų palūkanų marža nebus peržiūrima.

Pasak A. Čičelio, nuo karantino Lietuvoje pradžios bankas jau priėmė daugiau kaip 750 sprendimų pertvarkyti būsto paskolas su laikinais finansiniais sunkumais susidūrusiems klientams. Bendra pertvarkytų būsto paskolų suma siekia 41 mln. eurų. Taip pat bankas jau yra priėmęs ir daugiau kaip 320 sprendimų pertvarkyti vartojimo kreditus ir lizingą.

Prašymą atidėti mokėjimą galima pateikti interneto banke.

Šaltinis SEB bankas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt