Lietuvoje – pirmoji geležinkeliu iš Kinijos atvykusi apsaugos priemonių siunta medikams

2020 04 04


Balandžio 4 dieną, šeštadienį, į Lietuvą geležinkeliu atvyko apsaugos priemonių medikams krovinys. Tai pirmoji medicininių priemonių siunta, kurią „Lietuvos geležinkelių“ krovinių vežimo bendrovė „LG Cargo“ atgabeno iš Kinijos Čongčingo miesto.

article IMG 0157s

article IMG 0227s

article IMG 0525s

Medikams reikalingos apsaugos priemonės kovojant su COVID-19 atgabentos inciatyvos „Laikykitės, medikai!” užsakymu, o visa logistikos grandine – tiekimu ir pervežimu rūpinosi „Lietuvos geležinkelių“ atstovybė Kinijoje.

Vienu konteineriu atvežta 300 tūkst. medicininių kaukių, o krovinys Lietuvą pasiekė per 9 paras nuo sąstato išvykimo iš Kinijos.

„Krizės metu stengiamės būti ne jos stebėtojais, o pagalbininkais. Saugodamiesi viruso grėsmių, mūsų įprastinę veiklą tęsia didelė „Lietuvos geležinkelių“ komanda, kuri prisideda prie pagalbos iniciatyvų – neseniai per trumpą laiką parvežėme tautiečius traukiniu iš Vokietijos, dabar – mūsų įdirbis Kinijoje atveria galimybes operatyviai suorganizuoti reikalingų medicininių priemonių pargabenimą į Lietuvą. Visų susitelkimas ir vienybė - vienintelis kelias kartu įveikti sunkumus“, - sakė „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„Laikykitės, medikai!“ viena iš iniciatyvos autorių, „Laisvės TV“ vadovė Gabija Milašiūtė, antrina, kad šiandien visuomenės ir verslo susitelkimas vieningo tikslo link yra labai svarbus.

„Šiuo metu mes kovojame ne tik su liga, bet ir su laiku. Medicinos įstaigoms vis dar trūksta būtiniausių apsaugos priemonių, o tai reiškia, kad medikai, kurie turėtų pasirūpinti mūsų sveikata, dabar negali apsaugoti savosios. Todėl šioje situacijoje operatyvi reakcija į tai kas vyksta aplink tampa viena didžiausių galimybių Lietuvai kuo sėkmingiau išbristi iš duobės, kurioje šiuo metu yra visas pasaulis. Per mažiau nei 3 savaites mūsų fondas jau surinko daugiau kaip 1,5 milijono eurų, už kuriuos perkame būtiniausias priemones medikams. Sėkmingų partnerysčių dėka kasdien vis daugiau jų pristatome į šių dienų karščiausius tašku”, - teigė „Laisvės TV“ vadovė.

Iš Kinijos pervežtas krovinys Vilniaus intermodaliniame terminale (VIT) nukeltas nuo geležinkelio platformos tolesniam medicinos priemonių paskirstymui.

„Lietuvos geležinkeliai“ kartu su Kinijos partnerių pagalba organizuoja būtiniausių apsaugos priemonių nuo COVID-19 pirkimus tiesiogiai iš gamintojų ir padeda užtikrinti valstybės, savivaldybių ir ligoninių, labdaros, valstybės institucijų ir valstybės įmonių poreikiams reikalingų priemonių pargabenimą.

Šaltinis litrail.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt