Vežėjai – krizės smaigalyje

2020 03 18


Siekiant suvaldyti plintančią koronaviruso pandemiją, transporto sektorius tapo priemone, leidžiančia valstybei užtikrinti gyvybiškai svarbių prekių tiekimą bei palaikyti ekonomiką.

Europos Komisija (EK) paskelbė gaires dėl esminių valstybių sienų valdymo momentų, kuriose yra teigiama, jog šiandien transporto ir mobilumo sektorius yra pagrindinis ekonomikos tęstinumo veiksnys. Anot EK, visų rūšių prekės, ypatingai būtiniausios prekės – medikamentai, medicininė įranga, būtiniausi ir greitai gendantys maisto produktai, galvijai, – turi judėti tarp Europos Sąjungos valstybių be apribojimų. Valstybės privalo užtikrinti apribojimų nebuvimą.

Norime atkreipti dėmesį, kad judėjimo užtikrinimas svarbus ne tik Lietuvos pramonei, bet ir gyventojams, aprūpinant juos prekėmis; tiek bendrojo pobūdžio produkcija, tiek būtiniausiomis prekėmis).

Reikia pripažinti, kad vežėjai šiuo metu patiria didžiulį spaudimą, esą važinėdami po Europą jie didina riziką dėl koronaviruso plitimo. Tačiau turime atkreipti dėmesį ir sutikti su EK viešai pateikta pozicija, kad tokios krizės sąlygomis, kuriomis gyvename dabar, logistika yra strateginė priemonė užtikrinti normaliam gyvenimui.

Vežėjai gauna didelį kiekį informacijos iš įvairių valstybės institucijų, visi vežėjai ir vairuotojai turi visas galimybes ją gauti nuolat. Siekiant išvengti dezinformacijos ir klaidingo interpretavimo, raginame naudoti pirminius informacijos šaltinius, kuriuos galima rasti čia: http://www.linava.lt/svarbus-kontaktai-del-covid-19/ .

„Linavos" atstovas šiomis dienomis dirba Vyriausybės sudarytoje darbo grupėje, ten turime galimybę operatyviai pasikeisti turimomis žiniomis bei perduoti vežėjų problemas. Stengiamės spręsti klausimus kiek įmanoma operatyviau, teikiame prašymus ir pasiūlymus, nuolat ieškome sprendimų Lietuvoje ir kitose šalyse", - sako „Linavos" generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius.

Vežėjai šiandien susiduria su pačiomis įvairiausiomis problemomis - įvairių valstybių paskelbtomis judėjimo tvarkomis ir skirtingais reikalavimais, draudimo bendrovių veiksmais, vairuotojų panika, naujais darbo teisės klausimais, būtinybe skubiai keisti transporto maršrutą. Šiandien taip pat tenka skubiai ieškoti vietos privalomam karantinavimui ar susidurti su valstybės institucijų biurokratiniu požiūriu į aktualius klausimus. Todėl šiandien prašome supratimo ir susitelkimo bendroms problemų sprendimo paieškoms. „Linava" visomis turimomis priemonėmis stengiasi užtikrinti kylančių problemų pašalinimą kiek įmanoma greičiau.

„Linava" nuolat ragina vežėjus ir vairuotojus elgtis sąmoningai, pilietiškai, taikyti visas būtinas apsaugos priemones. Šiandien yra susiklosčiusi tokia situacija, kai realiai kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už savo aplinką – sveikatą ir saugumą.

 „Linavos" generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius

Šį pranešimą galite peržiūrėti ir tiesiogiai „BNS Spaudos centre"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt