Koronaviruso požymiai logistikos srityje

2020 02 26

 

Situacija, kurią sukėlė koronavirusas Uhane, sparčiai kinta, dėl to sutriko krovinių gabenimas visame pasaulyje.

Uhanas – sparčiai auganti Hubėjaus provincijos sostinė, įsikūrusi Jangdzės ir Hanšujo upių santakoje. Uhanas yra pasaulinės reikšmės gamybos ir transporto mazgas. Mieste yra apie 500 gamybos įmonių, kurių daugumos veikla susijusi su automobilių ir transporto pramone.

Siekdama pažaboti epidemijos plitimą, Kinija paskelbė plataus masto „karantiną" ir ėmėsi kovoti su ligos sukėlėju. Plintant naujo tipo pneumonijai, kurią sukelia koronavirusas 2019-nCoV, centrinė Kinijos valdžia pratęsė Naujųjų metų šventes iki 2020 metų vasario 2 dienos. Šanchajaus, Sundžou, Nankino, Usio, Hangdžou, Ningbo, Guangdžou ir Šendženo savivaldybės oficialiai skelbė informaciją apie ligos sukėlėjo plitimą ir karantino paskelbimą iki vasario 10 dienos. Dauguma kompanijų savo darbuotojus perkelia dirbti nuotoliniu būdu iki vasario pabaigos.

„Dėl koronaviruso sukeltos epidemijos krovinių gabenimas ir susisiekimas geležinkeliu su Hubėjaus provincija sustabdytas iki vasario 29 dienos. Teoriškai kroviniai galėtų būti gabenami oro transportu. Tačiau lėktuvų reisų, galinčių pagerinti logistikos situaciją, irgi sumažėjo. Iš dalies sustabdyti gabenimai ir specialiaisiais krovininiais, ir keleiviniais reisais", – pasakoja Viacheslav Gural, įmonių grupės „AsstrA" Azijos regiono vadovas.

Paprastai kinų Naujųjų metų laikotarpiu, kuris trunka savaitę priklausomai nuo Mėnulio kalendoriaus, gabenimų skaičius mažėja. Šiais metais krovinių gabenimo mažėjimo laikotarpis susijęs ir su Kinijos gamybos įmonių veiklos sustabdymu.

„Kalbant apie krovinių vežimą iš Kinijos reikia pasakyti, kad eksporto nutraukimas mažai tikėtinas. Tačiau papildoma kliūtimi gali tapti ribojimai, numatyti šalių-krovinio gavėjų įstatymuose.
Vasaris nepriskiriamas „aukštajam" sezonui kalbant apie logistiką iš Kinijos. Kompanija „AsstrA" visa apimtimi vykdo prisiimtus įsipareigojimus ir stengiasi laikytis sutartų terminų atsižvelgiant į susidariusią situaciją. Siekdama užtikrinti įsipareigojimų vykdymą mūsų ekspertų komanda naudoja alternatyvias gabenimo schemas.

Tikimės, kad pasaulio lygiu vykstanti kova su koronavirusu duos rezultatų ir situacija stabilizuosis, nes Kinijos valdžia imasi būtinų kovos su virusu priemonių", – priduria Viacheslav Gural.

Šį pranešimą galite peržiūrėti ir tiesiogiai „BNS Spaudos centre".

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt