Siuntų bendrovės ragina nepanikuoti: nors dėl koronaviruso stabdomas prekių siuntimas iš šiaurės Italijos, iš kitur prekės atkeliaus

2020 02 26

 

Dėl situacijos Italijoje, kur koronavirusu 2019-nCoV užsikrėtė beveik 300 žmonių, „DPDgroup" priklausanti siuntų pristatymo bendrovė „BRT" sustabdė siuntų judėjimą iš kai kurių šios šalies regionų į Lietuvą. Iš kitų šalių, taip pat – Kinijos, prekių siuntimas vyks įprasta tvarka.

 Minėtas sprendimas sustabdyti prekių judėjimą paveiks siunčiančius įvairias prekes iš dviejų šiaurės Italijos regionų – Lombardijos ir Veneto. Tokie pat ribojimai, kai siuntos grąžinamos jų adresatams, taikomi ir siunčiantiems prekes į šias Italijos teritorijas. Lombardijos regione į karantino zoną įtrauktos Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo ir San Fiorano savivaldybės, Veneto regione – Vo` Euganeo savivaldybė. Būtent jose ir fiksuojami užsikrėtimai minėtu virusu.

„DPD Lietuva" pardavimų ir rinkodaros vadovo Baltijos šalims Gabrieliaus Bilevičiaus teigimu, šį sprendimą visų pirma nulėmė Italijos valdžios veiksmai.

„Dabar svarbiausia sustabdyti viruso plitimą, todėl minėtos savivaldybės yra karantine – į jas negalima patekti ir iš jų išvykti, sustabdyti masiniai renginiai, neveikia mokyklos. Mes palaikome šį sprendimą ir dėl to, kad nuo potencialaus pavojaus būtų apsaugoti prekes pristatantys kurjeriai. Tačiau tuo pačiu akcentuojame, kad nėra įrodyta, jog virusas plinta per pačius siuntinius", – apibendrina G. Bilevičius.

Anot pašnekovo, tokia pati padėtis yra kalbant ir apie siuntinius iš Kinijos – kaip informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, juos siųsti yra visiškai saugu, nors šioje šalyje iš viso koronavirusu nuo jo plitimo pradžios apsikrėtė daugiau nei 77 tūkst. žmonių. Taip pat daiktai iš šios Azijos šalies dažnai keliauja ilgiau, nei trunka viruso inkubacinis laikotarpis, tad jis paprasčiausiai žūtų.

„Pasaulinės ir Lietuvos tarnybos nemato pavojaus gauti ir siųsti įvairias prekes, daiktus iš Italijos, Kinijos ir kitų šalių, Pasaulio sveikatos organizacija pataria netaikyti jokių prekybos ribojimų. Tiesa, dėl retesnio kontakto su žmonėmis, ypač jei jaučiatės blogai, patariame siuntinius nukreipti į siuntų savitarnos terminalus, iš kurių prekes galima atsiimti ir vėlai vakare ar naktį, kai yra mažesnis žmonių judėjimas", – pataria „DPD Lietuva" atstovas.

Siekiant apsisaugoti nuo viruso, kuris pasireiškia karščiavimu, kosuliu ir dusuliu, taip pat rekomenduojama kuo dažniau plauti rankas, kosint ar čiaudint – prisidengti burną ir nosį ne ranka, o servetėle. Patariama neplautomis rankomis neliesti veido.

Jei pasijutote blogai, bet nėra būtina medikų pagalba, geriausia likti namuose ir vengti kontakto su aplinkiniais.

 

Šį pranešimą galite peržiūrėti ir tiesiogiai „BNS Spaudos centre".

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt