Įvertinta „Lietuvos geležinkeliai“ valdyba – išrinko dirbančia profesionaliausiai

2019 11 28

Didžiausios geležinkelių grupės Baltijos šalyse „Lietuvos geležinkelių“ valdybos nariai sulaukė pripažinimo – Gerosios valdysenos praktiką valstybės valdomų įmonių sektoriuje diegiantis Valdymo koordinavimo centras juos išrinko profesionaliausiai dirbančia valdyba.

„Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas Romas Švedas teigia, jog toks laimėjimas suteikia optimizmo ir drąsina siekti ne tik Lietuvos, bet ir regiono lyderystės.
„Įmonei, kuri tik prieš trejus metus pradėjo esminius valdysenos pokyčius, tai yra reikšmingas įvertinimas. Tai ne tik Valdybos darbo pripažinimas, bet ir Susisiekimo ministerijos, kuri realizuodama akcininko teises formuoja valdybą bei skiria narius, bei viso LG kolektyvo laimėjimas, be kurio pastangų efektyvus valdybos darbas nebūtų įmanomas. Visų „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narių vardu nuoširdžiai dėkoju ėjusiems šį kelią kartu bei mūsų darbą pastebėjusiems ir įvertinusiems. Tikiu, jog skaidriai ir profesionaliai valdoma bendrovė tik pradeda savo kelią į sėkmę“, – sako valdybos pirmininkas R. Švedas.

Apdovanojimą įteikęs Valdymo koordinavimo centro funkcijas atliekančios VšĮ „Stebėsenos ir prognozių agentūra“ direktorius Vidas Danielius išskyrė „Lietuvos geležinkelių“ valdybos kompetencijas ir narių nepriklausomumą.

„Įmonės valdyba įvertinta už įgyvendintas EBPO gerosios valdysenos praktikas bei už turimų kompetencijų gylį ir įvairovę. Vertiname tai, kad net 6 iš 7 valdybos narių pozicijų užima aukščiausios kompetencijos nepriklausomi nariai. Taip pat pasitelkti ir didelę tarptautinę patirtį turintys užsienio ekspertai“, – teigia V. Danielius.
Šiuo metu „Lietuvos geležinkelių“ valdybą sudaro šie nepriklausomi nariai: Monika Rimkūnaitė-Bložė, Rolandas Zukas, Alditas Saulius, Christian Kuhn, Mats Hanson. Jai pirmininkauja Romas Švedas.
Renginyje taip pat buvo pristatytas VKC sudaromas VVĮ gerosios valdysenos indeksas, kuris leidžia įvertinti VVĮ valdymo kokybę. „Lietuvos geležinkeliai“ šiais metais ataskaitoje gavo įvertinimą „A“ ir, lyginant su pernai metais, kai buvo įvertinti „A-“, palypėjo vienu žingsneliu aukštyn.
Šiais metais „Lietuvos geležinkeliai“ vykdo svarbią veiklų atskyrimo programą. Joje liko vienas žingsnis – šių metų gruodį infrastruktūros valdymo veikla bus perkelta į jau įsteigtą bendrovę „Lietuvos geležinkelių infrastruktūra“. Šiuo žingsniu bus baigta Europos Sąjungos reikalavimus atitinkanti veiklų atskyrimo programa. Tuomet LG grupę sudarys trys pagrindinės dukterinės bendrovės – „LG Cargo“, „LG Keleiviams“ ir minėta „Lietuvos geležinkelių infrastruktūra“.

Valdymo koordinavimo centras (VKC) yra Vyriausybės įsteigtas analitinis bei gerosios valdysenos principų įgyvendinimo centras, siekiantis užtikrinti nuoseklų ir profesionalų valstybės valdomų įmonių (VVĮ) valdymą. Centro vykdomos funkcijos apima platų VVĮ veiklos koordinavimo spektrą: nepriklausomų valdybos narių atranką, strateginių planų įgyvendinimo priežiūrą, analitinių ataskaitų rengimą ir VVĮ veiklos viešinimą, pagalbą formuojant VVĮ sektoriaus politiką bei konsultacijas gerosios valdysenos diegimo klausimais. VKC taip pat atstovauja Lietuvą EBPO valstybės nuosavybės ir privatizavimo praktikų darbo grupėje. Vienintelė VšĮ „Stebėsenos ir prognozių agentūra“ savininkė yra valstybė.


AB „Lietuvos Geležinkeliai“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt