Prezidentas susitiko su JAV verslo delegacija

2019 09 20

 

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, susitikęs su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Lietuvos verslo tarybos nariais, aptarė abiejų šalių investicinį klimatą ir verslo ryšius.

Pasak Prezidento, Lietuva mato JAV kaip vieną pagrindinių strateginių partnerių saugumo ir ekonominių santykių vystymo srityje, o Verslo tarybą – kaip svarbią partnerę, skleidžiant žinią apie Lietuvos ekonominės aplinkos galimybes, patrauklią ir saugią verslo aplinką mūsų šalyje.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuva visada palaikė labai glaudžius ryšius su Amerikos bendrovėmis, kurios svariai prisideda prie investicijų augimo. Mūsų šalis sukuria palankias verslo sąlygas ir tinkamas vietas įsikurti bei vykdyti savo veiklą, todėl tokios stambios ir žinomos bendrovės kaip „Western Union", „NASDAQ", „AIG", „Thermo Fisher Scientific", „Phillip Morris", „Hollister" ir kitos vis aktyviau veikia Lietuvoje.

JAV investicijos Lietuvoje įgauna pagreitį, auga dvišalė prekyba. Pernai Lietuvos ir JAV prekybos apyvarta padidėjo 7,4% ir siekė beveik 2 mlrd. Eur. Ypač perspektyvūs bendrų tyrimų, veiklos ir investicijų sektoriai – Fintech, inžinerija, gynyba, chemijos pramonė, gyvybės mokslai, energetika, pasaulinės verslo paslaugos, ekologinių sistemų plėtojimo startuoliai.

Verslo taryba – Lietuvoje investavusio JAV verslo asociacija, kurios tikslas – pritraukti dar daugiau naujų, globalių, dar Lietuvoje neinvestavusių kompanijų dėmesio. Šiemet į Lietuvą atvyko 29 verslo atstovai iš 11 vienų didžiausių JAV kompanijų. 6 iš jų jau veikia Lietuvoje.

Šalies vadovas susitikimo dalyvius pakvietė ir toliau nuosekliai stiprinti abiejų šalių verslo bendradarbiavimą, aktyviai dalytis savo patirtimi Lietuvoje pritraukiant naujus investicinius projektus.

 

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt