„airBaltic“ pristato specialų lietuvišką lėktuvo dizainą

2019 08 09

 

Dėl augančio oro linijų bendrovės „airBaltic“ paslaugų poreikio Lietuvoje, kompanija sukūrė specialų savo lėktuvo „Airbus A220-300“ dizainą. Šis „airBaltic“ orlaivis nudažytas Lietuvos vėliavos spalvomis ir pavadintas Vilniaus vardu.

„Didžiuojamės galėdami užtikrinti geriausią susisiekimą su Baltijos šalimis – šiandien mes siūlome daugiau nei 80 tiesioginių maršrutų iš šių šalių. Jaučiamės įsipareigoję Baltijos šalims tęsti darnaus augimo kelią, kuris padeda Latvijos, Estijos ir Lietuvos plėtrai. Todėl „airBaltic“ komanda džiaugiasi galėdama pristatyti šį lėktuvą Lietuvos keleiviams. Dabar visų trijų Baltijos šalių vėliavos išdidžiai banguos virš mūsų galvų, aukštai danguje“, – džiaugiasi Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius.

„Mūsų komanda yra įkvėpta, galėdama kurti šį nuostabų „airBaltic“ lėktuvo dizainą. Toks projektas iš tiesų rodo puikų dviejų kompanijų gebėjimą bendradarbiauti, kaupti patirtį ir megzti tvirtus ryšius. Šį paveikslą kūrė 15 profesionalių tapytojų, kurie dieną ir naktį dirbo 1 000 valandų reikalaujantį darbą. Iš viso orlaiviui padengti buvo panaudota 250 litrų grunto, dažų ir lako, kuris sudaro 120 mikronų arba 0,12 mm sluoksnį“, – teigė Kaspars Podins, lėktuvą Lietuvos vėliavos spalvomis marginusios kompanijos „Magnetic MRO“ operacijų vadovas.

Per pirmuosius šešis 2019 m. mėnesius „airBaltic“ į Lietuvą ir iš jos skraidino daugiau nei 240 000 keleivių. Oro linijų bendrovė į savo tinklą, kuris apima Europą, Skandinaviją, Rusiją, NVS ir Vidurinius Rytus, pervežė 20% daugiau Lietuvos keleivių nei per tą patį laikotarpį pernai.

Nuo 2019 m. žiemos sezono Vilniuje „airBaltic“ taip pat bazuos dar vieną modernųjį „Airbus A220-300“ orlaivį, kad galėtų aptarnauti didėjantį maršrutų, siūlomų Lietuvos keleiviams, pasirinkimą.

„airBaltic“ siūlo daugiau kaip 70 krypčių iš Rygos, Talino ir Vilniaus. Taip pat patogų susisiekimą per Rygą su Europos, Skandinavijos, NVS ir Vidurinių Rytų šalimis. Šių metų vasaros sezoną oro linijos pristatė naujas kryptis iš Rygos į Dubliną, Štutgartą ir Lvovą, taip pat į Kosą ir Menorką.

lietuviskas airBaltic lektuvas

 

A/S Air Baltic Corporation

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt