Uosto direkcijai įvertinimas už aplinkosauginę veiklą

2017 12 18


Lietuvos pramonininkų konfederacijos Aplinkos apsaugos komitetas ir VšĮ "Grunto valymo technologijos", bendradarbiaudami su Aplinkos ministerija, antrą kartą iš šalies įmonių rinko geriausiai dirbančias aplinkosaugos tarnybas ir aplinkosaugos specialistus. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija įvertinta antrąja vieta.

"Džiaugiamės, kad Uosto direkcijos pastangos ir veikla uosto taršos prevencijos srityje bei atskiri aplinkosauginiai projektai buvo pastebėti ir įvertinti. Pati Uosto direkcija krovos ar kitos ūkinės veiklos uoste nevykdo, tačiau siekia, kad uostas kaip visuma darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai. Uosto direkcijos strateginis tikslas yra tvari plėtra", – pabrėžia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Aplinkosaugos klausimai Uosto direkcijoje yra pavesti Plėtros ir akvatorijos priežiūros departamentui bei Uosto priežiūros skyriui.

Šiuo metu startuoja vienas svarbesnių aplinkosauginių projektų – užteršto grunto sutvarkymas. Numatoma išvalyti apie 260 000 m3 užteršto grunto, kuris yra Malkų įlankoje. Užteršto grunto išvalymo, apdorojimo ir sandėliavimo projektas turi didelę reikšmę visai Malkų įlankos teritorijai, kadangi prieš atliekant gilinimo ir kitus darbus būtina tinkamai išvalyti per daugelį metų susikaupusius teršalus šioje akvatorijos dalyje.

Uosto direkcija siekia, kad uosto poveikis aplinkai būtų minimalus. Įvairiose uosto vietose Uosto direkcija yra įrengusi oro taršos matavimo stoteles, dujų detektorius, taip pat yra įsigyta mobili taršos matavimo įranga. Taip pat įmonė vykdo ir kitus aplinkosauginius projektus, kurių nemaža dalis yra tęstiniai.

 

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt