Kruizinių linijų atstovai vertina Klaipėdos patrauklumą

2017 06 21


Birželio 19–20 dienomis uostamiestyje lankosi kruizinių linijų atstovai, kuriems pristatomos patraukliausios Klaipėdos regiono turizmo vietos. Viešnagės metu svečiai vertina miesto ir uosto pasirengimą priimti kruizinių laivų turistus.
Klaipėdos miesto ir uosto kvietimu bendradarbiaujant su asociacija "Cruise Baltic“ dviejų dienų vizito į Klaipėdą atvyko šios asociacijos vadovai, taip pat kruizinių linijų "Fred. Olsen Cruise Lines“ ir "Disney Cruise line“ atstovai bei žurnalo "Cruise&Ferry“ redaktorius.

Dviejų dienų vizito metu svečiai lankysis vietose, kurias ekskursijų metu aplanko kruizinių laivų keleiviai. Delegacija apžiūrės Palangos tiltą, užsuks į kurorte esantį Gintaro muziejų bei botanikos sodą, Juodkrantėje kops į Raganų kalną ir apsilankys Gintaro įlankoje. Nidoje svečiams bus aprodyta Didžioji kopa bei etnografinis žvejų kaimelis.
Iškylos laivu po uosto akvatoriją metu svečiai apžiūrės kruizinių laivų terminalą. Lydimi gido kruizinių linijų atstovai susipažins su Klaipėdos senamiesčiu.
"Tai ilgai lauktas svarbių asmenų, kurie priima sprendimus dėl tolimesnių kruizinių laivų maršrutų, apsilankymas. Turime ypatingą galimybę supažindinti su Klaipėdos uosto ir miesto potencialu priimti kruizinių laivų turistus, kiekviename žingsnyje parodyti, ką turime geriausio – nuo tradicinės mūsų virtuvės iki turistams siūlomų ekskursijų, lankytinų vietų. Mūsų tikslas, kad Klaipėdą, kaip jūriniais keliais pasiekiamą miestą, aplankytų daugiau šių kruizinių linijų laivų“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.
Šiemet Klaipėdos uoste laukiama 64 kruizinių laivų, kuriais į miestą turėtų atplaukti rekordinis skaičius turistų – apie 85 tūkstančiai. Pernai į uostamiestį atplaukė 52 kruiziniai laivai, atplukdę apie 65 tūkstančius turistų.


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt