Pasaulinė pramonės logistikos įmonė „GEFCO GROUP“ 2016 m. pasiekė 4,2 mlrd. eurų apyvartą ir puikius finansinius rezultatus

2017 06 01

 

2017 m. gegužės 29 d., Kurbevua, Prancūzija. „GEFCO Group“, pasaulinės pramonės logistikos ir Europoje pirmaujančios automobilių logistikos įmonės, apyvarta 2016 m. siekė 4,2 milijardo eurų.

„2016-ieji „GEFCO Group“ buvo puikūs metai. Įmonės rezultatai patvirtino mūsų pasirinktą komercinę strategiją bei GEFCO vykdomos veiklos kompetenciją. Šie rezultatai atspindi mūsų gebėjimą kurti pridėtinę vertę pramonės klientams kiekviename tiekimo grandinės etape ir taip padidinti jų konkurencingumą. Be to, atnaujinę savo pasiūlymus pramonės rinkai, mes sugebėjome plėstis ir pritraukti naujų klientų šiame sektoriuje bei tuo pačiu sustiprinome partnerystę su senais klientais“, - sakė „GEFCO Group“ valdybos pirmininkas Lucas Nadalas.

2016 m. „GEFCO Group“ apyvarta viršijo 4,2 milijardo eurų, o tai yra 1,3 proc. daugiau palyginti su 2015 m. Šį augimą paskatino geri rezultatai Europos automobilių rinkoje ir išskirtinis dėmesys strateginiams klientams.

EBITDA pernai sudarė 172,8 milijono eurų, o tai yra 32,1 proc. daugiau, palyginti su 2015 m. Toks reikšmingas pelningumo padidėjimas – tai grupės iniciatyvios politikos optimizuoti pirkimus ir mažinti fiksuotas išlaidas rezultatas. Šis veiklos efektyvumo planas buvo pradėtas vykdyti 2014 m. viduryje siekiant didinti kainų lankstumą ir įgyvendinti „turto nuomos“ (asset-light) verslo modelį.

Augimą daugiausiai lėmė GEFCO verslo strategijos tobulinimas, didžiausią dėmesį skiriant kainų lankstumui, veiklos kompetencijų tobulinimui bei efektyvesnei investavimo politikai. Šios veiklos kryptys, kartu su komercinių komandų darbu ir jų pasiekimais, sustiprino grupės, kaip vienos iš dešimties pirmaujančių Europos logistikos kompanijų, pozicijas ir jos pasaulinę lyderystę pagamintų transporto priemonių logistikos (FVL) srityje.

Diversifikacija – augimo katalizatorius

2016 m. grupės rezultatai atspindi įmonės diversifikacijos strategijos bei jos įgyvendinimo svarbą. GEFCO įkurta siekiant įveikti automobilių pramonės logistikos iššūkius, todėl įmonė bendradarbiauja su didžiausiais pasaulio pramonės gamintojais ir tiekėjais, padėdama valdyti bei optimizuoti jų sudėtingas tiekimo grandines. 2016 m. pasirašytos naujos sutartys su „Renault Nissan“, „VWG Audi“, TOYOTA, BMW ir „Talgo“ dar kartą įrodo grupės gebėjimą siūlyti įvairiems sektoriams pritaikytus pažangius, konkurencingus ir efektyvius logistikos sprendimus.

Su „PSA Group“ pasirašyta 8 milijardų eurų išskirtinė sutartis. Jos pagrindu penkerių metų laikotarpiu bus siekiama šiai įmonei padėti siekti užsibrėžtų strateginių tikslų pasauliniu mastu, optimizuojant įmonės pasaulinę tiekimo grandinę. Tai – naujas pasitikėjimo GEFCO ir jos teikiamų paslaugų kokybe ženklas. Šioje sutartyje numatyta sukurti ir įgyvendinti globalius logistikos bei transporto sprendimus trims „PSA Group“ prekiniams ženklams – „Peugeot“, „Citroën“ ir DS. Sutartis apima visos tiekimo grandinės valdymą ir optimizavimą: nuo gamybai ir surinkimo gamykloms reikalingų komponentų tiekimo iki pagamintų transporto priemonių ir atsarginių dalių distribucijos.

Įgyvendindama savo diversifikacijos strategiją 2016 m. GEFCO sudarė naujas sutartis su klientais, veikiančiais įvairiuose sektoriuose, pvz. aukštųjų technologijų ir buitinės įrangos („Whirlpool“, „TPV Technology“) ir „Marketline“ gyvybės mokslų bei sveikatos priežiūros („Zentiva“, „Artsen Zonder Grenzen“ (Medecins Sands Frontiere, Nyderlandai), CEVA Sante Animale, Rumunija) srityse.

Pasaulinė plėtra
Turėdama tarptautinį tinklą, apimantį 300 veiklos vienetų, GEFCO siūlo individualius logistikos sprendimus, kuriais siekia padėti tarptautiniams klientams vykdyti plėtrą.

Sėkminga olandų įmonės „IJS Global“, kuri specializuojasi krovinių ekspedijavime, integracija 2016 m. pagerino GEFCO grupės padėtį visame pasaulyje ir suteikė galimybę teikti platesnį paslaugų spektrą didžiausiose pasaulio krovinių ekspedijavimo teritorijose: JAV, Kinijoje, Pietų Azijoje, Australijoje.

Įsigijus „IJS Global“, GEFCO grupės atstovybių skaičius išaugo iki 45, pasaulinės logistikos paslaugos pramonės klientams dabar teikiamos visuose penkiuose žemynuose. Be to, ši olandų įmonė specializuojasi farmacijos, aukštųjų technologijų ir aviacijos produktų transportavimo srityje, todėl šis įmonės įsigijimas paspartino GEFCO klientų portfelio diversifikaciją.

Perspektyvos
Esant gana pozityviai ekonominei aplinkai, nors perspektyvoje ir yra šiokio tokio netikrumo, „GEFCO Group“ 2017 m. siekia augimo ir veiklos efektyvumo orientuodamasi į gebėjimą patenkinti klientų poreikius ir užtikrinti vykdomos veiklos kompetenciją ir ekonomišką išlaidų valdymą, paremtą lanksčiu verslo modeliu ir pasauliniu atstovybių tinklu, kad būtų patenkinti pramoninių klientų poreikiai.
Šie pranašumai leis „GEFCO Group“ didinti konkurencingumą ir pelningumą.

„2016-aisiais su „GEFCO Group“ nusprendė bendradarbiauti nauji strateginiai klientai – tai rodo mūsų patrauklumą bei kompetenciją optimizuojant sudėtingas tiekimo grandines pasauliniu mastu. Mūsų 2017 m. tikslas – plėtoti pagamintų transporto priemonių logistikos veiklą bei toliau didinti mūsų kompetenciją sausumos krovinių pervežimo, sandėliavimo, pakartotinai naudojamų pakavimo medžiagų, krovinių ekspedijavimo bei 4PL srityse, išbandant naujas technologijas bei užmezgant naujas partnerystes. Šiame kontekste GEFCO pradeda plėtoti el. komercijos veiklą kompleksinių produktų ir žaliavų tiekimo srityse“, - apibendrino L. Nadalas.

 

„GEFCO Group“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt