Vilniaus oro uostas sutiko trisdešimt milijoninį keleivį

2016 07 01

 

Sveikindamas keleivius Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius pasidžiaugė, kad simboliška, jog būtent mėnesio 30 dieną sutinkame 30 milijoninį Vilniaus oro uosto keleivį.


„Apima puikus jausmas suvokus šį skaičių – trisdešimt milijonų, jis nusako, kad statistiškai kiekvienas Lietuvos gyventojas bent dešimt kartų skrido per pagrindinius Lietuvos oro vartus,“ – pažymėjo oro uosto direktorius.


Pasak A. Stankevičiaus, per šiuos 25-erius metus oro uostas pasikeitė, išsiplėtė ir užaugo. O Lietuvos oro uostų sujungimas ir jų bendros plėtros strategija buvo dar vienas laiptelis sėkmės link – skrydžių iš ir į Vilnių gausėja, o keleivių skaičius kasmet auga daugiau nei po 10 proc.


Specialiai jubiliejinių keleivių atvykimo proga, savaitę visus Vilniaus oro uosto laukimo salėje lūkuriuojančius ir į Lietuvą atvykstančius keleivius džiugins šiam įvykiui pažymėti sukurtos įspūdingos gėlių kompozicijos.


„Džiaugiamės  galimybe prisidėti prie Vilniaus, kaip gaiviausios kelionių krypties Europoje įvaizdžio formavimo ir pristatyti ne vieną tarptautinį konkursą laiminčių botanikų gėlininkų darbus,“ – teigė Nerijus Jurkonis, Lietuvos universitetų botanikos sodų asociacijos pirmininkas, Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodo direktorius.


Pernai per didžiuosius Vilniaus oro uosto vartus žengė 3,3 mln. keleivių, o per pastaruosius penkis mėnesius pagrindiniai šalies oro uosto vartai išlydėjo ir pasitiko 15 proc. daugiau keleivių nei 2015 metais (2016 m. – beveik 1,4 mln., o 2015 – 1,2 mln. keleivių).


Lietuvos oro uostai

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt