RUSSIAN EXPORT CENTER“ IR „GEFCO GROUP“ PASIRAŠĖ BENDRADARBIAVIMO SUTARTĮ, PAGAL KURIĄ EKSPORTO BENDROVĖMS BUS TEIKIAMA PASAULINĖ LOGISTINĖ PARAMA

2016 06 29


 

„RZD Russian Railways“ narė GEFCO ir bendrovė „Russian Export Center“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią Rusijos ir tarptautinėms eksporto bendrovėms bus teikiami pasaulinės logistikos sprendimai. Šia strategine partneryste siekiama padidinti Rusijos eksporto pajėgumus pradedant nuo automobilių sektoriaus ir pereinant prie kitų strateginių gamybos sektorių.


Oficiali bendradarbiavimo sutarties tarp akcinės bendrovės „Russian Export Center“, kuriai atstovavo generalinis direktorius Petras Fradkovas, ir „GEFCO group“, kuriai atstovavo valdybos pirmininkas Lucas Nadalas, pasirašymo ceremonija įvyko birželio 28 dieną Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.


Kompetencijų skirtingose srityse sujungimas

Šia sutartimi „Russian Export Center“ ir GEFCO įsipareigojo trejus metus bendradarbiauti teikiant paramą Rusijos ir Rusijoje įsikūrusiems gamybos sektoriaus eksportuotojams. Šios dvi šalys panaudos viena kitos potencialą ir kompetenciją, kad įgyvendintų praktines priemones ir tokiu būdu paremtų eksportuotojus bei užtikrintų lengvesnę ilgalaikę prieigą prie užsienio rinkų.

„Russian Export Center“, kaip valstybinė eksporto paramos institucija, kuri su Rusijos Federacijos Vyriausybės parama buvo įkurta kaip „Vnesheconombank“ dalis, Rusijos eksportuotojus konsultuos teisės, finansų ir verslo plėtros klausimais.


GEFCO, būdama pasaulinės logistikos integruotoja ir turėdama 65 metų sudėtingų tiekimo grandinių valdymo patirtį, pasiūlys „nuo durų iki durų“ logistikos ir transportavimo sprendimų bei prieigą prie savo pasaulinio tinklo. Dėl pagrindinės akcininkės „Russian Railways“ paramos ir veiklos Rusijos rinkoje nuo 2003-ųjų, GEFCO eksporto bendrovėms nuties logistikos tiltą.

Kalbant konkrečiai, dėl „Russian Export Center“ ir GEFCO žinių bagažo šių bendrovių klientai ir partneriai įgys toliau nurodytus privalumus:

•             pagrindinių rinkų išmanymas (nuo preliminarių tyrimų iki galutinių logistikos planų įgyvendinimo);

•             prieiga prie pasaulinio agentų ir vežėjų daugiau kaip 150 šalių tinklo;

•             sprendimai „nuo durų iki durų“, įskaitant išmuitinimo ir mokesčių sumokėjimo paslaugas, taip pat aukšto lygio ir vienodų standartų operacinės paslaugos;

•             finansiniai pajėgumai.


Rusijos eksporto pajėgumų didinimas

Dėl šios bendradarbiavimo sutarties ir REC informacinės paramos, GEFCO turės galimybę išnaudoti savo žinias Rusijoje ir pasidalyti savo kompetencija bendrųjų eksporto logistikos operacijų procedūrų srityje.

GEFCO padės Rusijos eksporto bendrovėms sudaryti eksporto strateginį planą ir patekti į rinką.

„Labai džiaugiuosi pasirašydamas šią GEFCO ir „Russian Export Center“ bendradarbiavimo sutartį. Būdamas pasaulinės logistikos paslaugų bendrovės vadovu žinau, kad bendrovėms, siekiančioms plėstis tarptautiniu mastu, strateginiu požiūriu labai svarbi yra strateginė logistika ir transportas. Man asmeniškai ši sutartis – tai strateginė partnerystė, kuri gali labai padėti Rusijos bendrovėms sėkmingai konkuruoti pasauliniu mastu ir užsitikrinti tvarią padėtį pasaulinėje ekonomikoje“, – sakė Lucas Nadalas.

Sandorį pakomentavo Petras Fradkovas, kuris REC generalinio direktoriaus pareigas eina nuo įmonės įkūrimo: „GEFCO – tai pripažinta pasaulinė logistikos srityje kompetentinga įmonė, pasižyminti puikia istorija ir nepriekaištinga reputacija. Ji Rusijoje veikia jau daugiau kaip 10 metų ir šalyje turi platų atstovybių tinklą. Todėl džiaugiamės mūsų bendradarbiavimo pradžia šios pasirašytos sutarties pagrindu. Dabar galėsime ne tik dalytis savo patirtimi plėtojant eksportą ir remiant eksportuotojus, bet ir įgyvendinti didelio masto projektus, rengti pramonės konferencijas, keistis informacija ir patirtimi, susijusia su logistikos ir mokesčių procedūromis, biudžeto sudarymu, tiekimo optimizavimu ir daug kitų procesų. Esu tikras, kad „Russian Export Center“ ir „GEFCO Group“ bendradarbiavimas bus abiem pusėm naudingas ir sėkmingas“.


RUSSIAN EXPORT CENTER

Valstybinė eksporto paramos institucija, kuri įkurta su Rusijos Federacijos Vyriausybės parama. Šis centras „vienos stotelės“ principu veikia darbo su eksportuotojais paramos finansinėmis ir ne finansinėmis priemonėmis srityje, įskaitant bendradarbiavimą su į šį sektorių orientuotais vyriausybės departamentais ir ministerijomis. Siekiant įgyvendinti „vienos stotelės“ principo koncepciją, į „Russian Export Center“ grupę buvo integruotos įmonės „Export Insurance Agency of Russia“ (EXIAR) ir „Rosexim Bank“. „Russian Export Center“ ne energetikos prekių gamintojams teikia plataus asortimento paslaugas per visą eksporto laikotarpį, bendrauja su į šį sektorių orientuotomis vyriausybės institucijomis, rengia verslo operacijų tobulinimo pasiūlymus eksporto ir tarptautinio verslo dalyje, dažnai bendrauja su verslo ir ekspertų bendruomenių nariais, prisideda prie kliūčių sistemos apribojimų šalinimo.


Išsami informacija pateikiama „Russian Export Center“ svetainėje:

http://exportcenter.ru



GEFCO GROUP

GEFCO gamintojams kaip pridėtinės vertės šaltinį, padidinantį jų konkurencingumą, siūlo sudaryti ir įgyvendinti logistikos planus. Veiklos kokybė, kurią GEFCO užtikrina savo klientams, yra pagrįsta per pastaruosius 65 metus įgyta kompetencija, ypatingai automobilių pramonėje – sektoriuje, kuris yra ir sudėtingiausias, ir keliantis didžiausius reikalavimus. GEFCO veikia 150 šalių ir yra viena iš pirmaujančių 10 grupių Europoje. 2015-aisiais jos apyvartą sudarė 4,2 milijardo eurų; įmonėje dirba 12 000 darbuotojų. Turėdama 300 verslo vykdymo punktų visame pasaulyje, GEFCO savo veiklą plėtoja Pietryčių Azijoje, Centrinėje ir Rytų Europoje, Balkanuose, Rytų Azijoje ir Pietų Amerikoje. Svetainė: www.gefco.net. Twitter account: @GEFCO_Group

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt