Lietuvos vežėjams – naujos galimybės taupyti Vakaruose

2016 06 06


Vienai didžiausių naftos kompanijų pasaulyje „Kuwait Petroleum International“ priklausančios įmonės „International Diesel Service“ (IDS) brandžių rinkų komercijos vadovas Lietuvoje susitiko su šalies vežėjais, domėjosi transporto įmonių veiklos tendencijomis ir pristatė IDS Q8 kuro kortelių naujienas bei galimybes taupyti.

IDS atstovas Hector Fernandez ypač domėjosi, kaip transporto įmonėms sekėsi persiorientuoti į Vakarų Europos ir kitas rinkas po paaštrėjusių santykių su Rusija.
„Svečiui buvo įdomu išsiaiškinti, kaip didelei daliai Lietuvos transporto įmonių, dėl pasikeitusios situacijos Europoje ir santykių su Rusija, veiklą pavyko sėkmingai ir operatyviai perorientuoti į Vakarus, – teigia kuro korteles IDS Q8 Lietuvoje aptarnaujančios įmonės „State Port Group“ vykdančioji direktorė Jurgita Šiaudinienė. – Nors Lietuva nedidelė, bet, palyginti su kitomis Europos šalimis, mes turime daug transporto ir logistikos įmonių – daugiau kaip 7600, – todėl IDS mūsų rinka ypač įdomi.“
IDS brandžių rinkų komercijos vadovas taip pat pristatė atnaujintą IT sistemą ir naujas IDS Q8 kuro kortelių paslaugas, kurios leidžia ne tik daugiau sutaupyti, bet ir sustiprino saugumą. IDS Q8 kuro kortelėmis besinaudojančios įmonės gali sutaupyti apyvartinių lėšų, nes turi galimybę kurą piltis be PVM mokesčio, apmokėti už kelius Europoje, atidėti mokėjimą už degalų sąskaitas iki 90 dienų ar pasinaudoti nauja, apyvartines lėšas atlaisvinančia, paslauga – sąskaitų faktoringas. Taip pat galima susigrąžinti ne tik PVM, bet ir akcizo mokestį, pvz., iš Belgijos – iki 0,11 Eur/l. Dalis transporto įmonių nežino apie tokią galimybę ir praranda įmonės lėšas.
„Susitikimuose IDS atstovas ypač akcentavo padidintą kuro kortelių IDS Q8 sistemos saugumą. Viena iš naujovių – naujos kartos degalų kortelėse įmontuotas lustas neleidžia nukopijuoti kortelių, todėl įmonės apsaugotos nuo kuro vagysčių, – teigia „State Port Group“ vykdančioji direktorė. – IDS bene vieninteliai turi realiu laiku veikiančią interneto sistemą, kuri vieningame tinkle jungia daugiau kaip 600 degalinių Vakarų Europoje. Atnaujintoje IDS Q8 interneto sistemoje įmonės gali peržiūrėti ir kontroliuoti visus veiksmus su kortelėmis, pvz., pavogtą kortelę užblokuoti, o ši informacija visas degalines pasiekia akimirksniu. Palyginti kitose sistemose kortelės blokavimas gali trukti iki paros. Sistemoje taip pat galima pasirinkti kuro limitus, tam tikras degalines, kuriose įmonės vairuotojai gali piltis kurą, taip dar labiau užtikrinant kortelių saugumą.“
„State Port Group“ suteikia galimybę už kurą atsiskaityti viename iš pirmaujančių degalų kortelių tinklų Europoje IDS, kuris vienija daugiau kaip 600 degalinių 18-oje Europos šalių: Airijoje, Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Prancūzijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovėnijoje, Švedijoje ir Ukrainoje Vengrijoje, Vokietijoje.


UAB „State Port Group“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt