Uosto direkcijai – eksportuotojo apdovanojimas

2016 05 13


Uosto direkcijai reikšmingas įvertinimas – Lietuvos pramonininkų konfederacija vidutinių įmonių grupėje direkciją įvertino „Lietuvos metų eksportuotojo 2015“ apdovanojimu. Nuolatinės direkcijos investicijos į infrastruktūrą sudaro geresnes sąlygas eksporto galimybėms Klaipėdos uoste, įvertinti ir pernai pasiekti rekordiniai rezultatai.

„Kuriant geresnes sąlygas eksporto galimybėms Klaipėdos uoste vienas iš svarbių faktorių yra investicijos į infrastruktūrą. Pernai buvo pagilinta dalis uosto įplaukos kanalo iki  15 m, o šiemet užbaigtos gilinti iki 15,5 m uosto prieigos atviroje jūroje jau duoda rezultatų – laivai uoste jau gali būti pakraunami daugiau. Netrukus prasidės parengiamieji darbai Malkų įlankoje, o mūsų tikslas – didžiojoje akvatorijos dalyje turėti 17 m“, – pabrėžia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Investicijos didina uosto konkurencingumą, sudaro dar geresnes sąlygas krovinių srautams judėti per uostą. Pernai Klaipėdos uostas pasiekė rekordinę krovinių apyvartą – 38,5 mln. t, o šiemet krovinių kreivė taip pat kyla aukštyn – per keturis mėnesius perkrauta 13,29 mln. t, tai yra 9,1 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt