"Lietuvos geležinkeliai“ tiria įvykio traukinyje Vilnius–Klaipėda aplinkybes

2016 05 12


Gegužės 9 dieną traukinyje, važiuojančiame maršrutu Vilnius–Klaipėda, vienam iš keleivių sutriko širdies darbas ir žmogaus gyvybė medikų rankose užgeso. AB „Lietuvos geležinkeliai“ imasi visų priemonių, kad būtų išsiaiškintos tikrosios įvykio aplinkybės. Norime atkreipti dėmesį į tai, kad žiniasklaidoje pasirodę pranešimai apie neva nesaugias važiavimo sąlygas – neatitinka tikrovės. Suburta darbo grupė, kuri aiškinasi visas detales. Apie tyrimo rezultatus bus informuoti mirusiojo artimieji.

„Šiame traukinio vagone temperatūros lygį palaikė automatiškai kondicionierius.
Vagonu važiavusi mama su mažamečiais vaikai paprašė, kad kondicionierius būtų išjungtas, tad iškart po to palydovė atidarė vagono orlaides. Pastebėjęs žmogų, kuriam sutriko sveikata, traukinio viršininkas mobiliuoju telefonu iškart iškvietė greitosios medicinos pagalbos ekipažą, kuris traukinį pasitiko Kėdainių geležinkelio stotyje“, – sakė Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas Dalijus Žebrauskas.
Bendrovė dėkoja šiuo maršrutu važiavusiems keleiviams, kurie nesutriko ir padėjo suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam.
Kaip pasakojo D. Žebrauskas, „Lietuvos geležinkeliai“ skiria didelį dėmesį, kad kelionės traukiniu būtų saugios ir patogios visiems keleiviams. Siekiant palaikyti optimalią temperatūrą, traukinio vagonuose veikia šiuolaikiška kondicionavimo sistema. Kondicionierius įsijungia automatiškai, laikantis higienos normų palaikoma +/- 22 laipsnių temperatūra.
Pagal galiojančias saugumo taisykles, vagonuose yra vaistinėlė – pirmosios pagalbos rinkinys,  kurioje yra visos priemonės suteikti būtinąją pagalbą, tačiau joje nėra specialių vaistų, skirtų širdies sutrikimų ir žmogaus gaivinimo atvejams, kuriuos gali skirti tik medikai. Todėl buvo dedamos visos pastangos, kad keleivis išliktų sąmoningas iki to momento, kai gaivinimo procedūras galės tęsti profesionalūs medicinos darbuotojai.
Traukinius aptarnaujantis personalas yra apmokytas teikti pirmąją pagalbą, žinios kas 5-erius metus yra atnaujinamos.
Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ apgailestauja dėl šios skaudžios nelaimės ir reiškia užuojautą mirusiojo artimiesiems.


"VIP Viešosios informacijos partneriai"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt