Traukiniu į Europą – jau vasaros pradžioje

2016 05 09


Po ilgai trukusių derybų ir techninių derinimų, AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir Lenkijos įmonė „Przewozy Regionalne“ gegužės 5 dieną atliks pirmąjį bandomąjį važiavimą maršrutu Kaunas–Balstogė. Planuojama, kad traukinys Kauną pasieks apie 12 val.


Nuo 2015 metų kovo mėnesio trukusios derybos pasiekė finišo tiesiąją – reguliarus susisiekimas bus pradėtas jau nuo birželio 17 dienos. Maršrutu Kaunas–Balstogė kursuos lenkiški modernūs traukiniai.

„Šis reikšmingas susitarimas suteiks galimybę traukiniu greitai ir patogiai pasiekti Europą. Panorusiems kelionę tęsti į Varšuvą, Šcetiną, Gdynią arba Elką, tereikės persėsti į kitą traukinį. Deramės dėl susisiekimo maršrutu Kaunas–Varšuva–Krokuva. Tai bus itin patogus susisiekimas – iš Varšuvos keleiviai galės priderintais traukiniais tęsti keliones į Berlyną, Vieną, Prahą ir kitus miestus“, – teigia AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Stasys Dailydka.

Traukiniai kursuos savaitgaliais. Iš Kauno ir Balstogės traukinių stočių traukiniai pajudės ryte bei vidurdienį, atitinkamai atgal į galines stotis atvyks vidurdienį ir vakare.

Kelionės bilietas iš Kauno į Balstogę  kainuos 11 eurų. Kelionė iš vienos iki kitos traukinio stoties truks apie 4 val. 40 min.

AB „Lietuvos geležinkeliai“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt