Vilniaus oro uosto aplinkosaugos politika įvertinta tarptautinėje erdvėje

2016 04 08

 

Vilniaus oro uostas norėdamas gauti pirmo lygio akreditaciją turėjo nusistatyti veiklos ribas ir taršos šaltinius, apskaičiuoti CO2 pėdsaką – t.y. suskaičiuoti, kiek anglies dvideginio tenka vienam oro uosto keleiviui, atsižvelgiant į jo nukeliaujamą atstumą, taip pat suskaičiuoti, kiek per metus oro uoste išmetama anglies dvideginio bei parengti šio kiekio mažinimo politiką.

„Besirengdami akreditacijos procesui sužinojome tikslią CO2 emisiją oro uoste – 2014-aisiais ji siekė 3486 tonas. Šis skaičius bus atspirties taškas ateities veikloms, nes planuojame kasmet lyginti gaunamus duomenis ir imtis visų įmanomų priemonių kontroliuoti ir mažinti išmetamo anglies dvideginio kiekį, kad Vilniaus oro uostas darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai,“ – sakė Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

Pasaulinė anglies dvideginio akreditacijos programa turi keturis sertifikavimo lygius – pirmasis suteikiamas už oro uosto nustatytą išmetamo CO2 kiekį ir jo įvertinimą, antrasis – už CO2 kiekio sumažinimą, trečiasis – jo optimizavimą, ketvirtasis – pasiektą anglies dvideginio neutralumą.

Vilniaus oro uosto parengtoje aplinkosaugos politikoje, kuria įsipareigoja vadovautis visos įmonės, veikiančios oro uosto teritorijoje, rūpinamasi ne tik CO2 emisija, bet ir triukšmo lygiu, išteklių naudojimu, atliekų rūšiavimu, vandens, žemės bei oro kokybe.


Lietuvos oro uostai

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt