UOSTO DIREKCIJA STIPRINA DIALOGĄ SU MOKSLO ĮSTAIGOMIS

2016 03 31

 

„Užsienio mokslo įstaigose studentams reikšmingi rodikliai yra įdarbinimo procentas ir uždarbis. Tai rodo, kad mokslo įstaigos turi glaudų kontaktą su verslu. Mums reikalingi, o ateityje bus dar didesnis poreikis aukštos kvalifikacijos specialistų. Pagal šiuo metu rengiamą uosto bendrąjį planą numatoma uosto plėtra tiek šiaurinėje, tiek pietinėje dalyje. Būtent čia galėtų būti sukurtas gamybos ir logistikos klasteris. Tai būtų milžiniška perspektyva Klaipėdos mokslo įstaigoms“, – pabrėžė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Anot Lietuvos verslo kolegijos vadovės, būtinas kuo glaudesnis mokslo įstaigų bendradarbiavimas su verslu, nes tai atveria kitokias perspektyvas jaunimui.

„Šiandien reikia glaudesnio dialogo, kad jaunimas liktų Klaipėdoje – tai naudinga tiek verslo įmonėms, tiek mums. Jeigu Klaipėdoje būtų politikos tęstinumas, liktų ir daugiau jaunimo. Šios dienos sutartis yra labai glaudaus bendradarbiavimo pradžia“, – sako Lietuvos verslo kolegijos direktorė Angelė Lileikienė.

Uosto direkcija kasmet sudaro galimybes studentams atlikti praktiką ir įgyti vertingų žinių. Pernai praktiką Uosto direkcijoje atliko 25 praktikantai. Lietuvos verslo kolegijoje, kaip ir kitose mokslo įstaigose, Uosto direkcijos darbuotojai skaito paskaitas apie uostą, dalyvauja įvairiose mokslinėse konferencijose. Mokslo įstaigų indėlis į uosto veiklą taip pat reikšmingas tiriamaisiais, moksliniais darbais.

 

VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt