Pradedami skrydžiai iš Palangos į Londoną

2016 03 23

 

„Pirmasis „Wizz Air“ lėktuvo nusileidimas Palangoje – tai ilgai viso Klaipėdos regiono lauktas įvykis, kartu skelbiantis ir apie naujo Klaipėdos regiono oro uosto gyvenimo etapo pradžią. Tikslo didinti tiesioginių skrydžių iš Vakarų Lietuvos kryptingai siekta kelerius metus, tad šiandien galime drąsiai konstatuoti, kad nuoseklaus ir bendro visų Klaipėdos regiono savivaldybių bei Lietuvos oro uostų darbo rezultatai jau pranoko pradžioje puoselėtus lūkesčius“, - sakė asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas Vytautas Grubliauskas.

„Džiaugiamės, kad nauja kryptis pagerins Klaipėdos regiono pasiekiamumą ir kad mūsų kraštiečiai galės greičiau ir patogiau pasiekti Didžiąją Britaniją“, - sakė Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis.

Pirmojo skrydžio proga į Londoną skrendančius keleivius sveikino Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Klaipėdos miesto vicemerė Judita Simonavičiūtė bei kiti Klaipėdos regiono savivaldybių atstovai.

Skrydis iš Palangos į Londoną truks 2 val. 35 min. Pirmųjų bilietų kainos prasidėjo nuo 29,99 eurų. Juos galima įsigyti internetu oro bendrovės puslapyje www.wizzair.com

Iki šiol „Wizz air“ lietuvius skraidino tik iš Vilniaus, kur aptarnavo 27 proc. viso keleivių srauto. Nuo kitos savaitės aviakompanija pradės veikti ir Kaune – pirmasis jos skrydis į Londoną (Lutono oro uostą) vyks kovo 29 d.

Šiuo metu Palangos oro uoste veiklą vykdo trys oro linijos – SAS skraidina į Kopenhagą, „Norwegian“ – į Oslą, „airBaltic“ – į Rygą. Kitą savaitę žemų sąnaudų aviakompanija „Ryanair“ pradės skraidinti keleivius iš Palangos į Londoną (Stanstedo oro uostą), o Lenkijos oro bendrovė „LOT“ – į Varšuvą. Vasarą pajūrio oro uosto skrydžių žemėlapį išplės dar dvi kompanijos – „Rusline“ skraidins į Maskvą, o „Belavia“ – į Minską.


Lietuvos oro uostai

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt