UOSTE PAMINĖTA PASAULINĖ METEOROLOGŲ DIENA

2016 03 23


 

„Klaipėdos uosto darbas neįsivaizduojamas be meteorologų atliekamų prognozių. Dauguma darbų yra planuojami būtent pagal gaunamas prognozes. Tai ypač aktualu rudenį, žiemą, kai pučia štorminiai vėjai. Remiantis prognozėmis yra peršvartuojami, išvedami iš uosto laivai, planuojami krovos darbai“, – sakė Arvydas Vaitkus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Anot uosto kapitono Adomo Aleknos, tikslios sinoptikų prognozės padeda apsisaugoti nuo audrų galimų pasekmių, padeda išvengti nuostolių.

„Šiemet nusprendėme pažymėti Pasaulinę meteorologų dieną pas vieną didžiausių ir svarbiausių savo klientų – Klaipėdos uoste. Uostas yra labai svarbus Lietuvai, netgi dalis mūsų darbuotojų specialiai dirba uostui, teikia paslaugas, prognozes“, – teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorius Saulius Balys.

Hidrometereologai uostui teikia ne tik orų prognozes ir informaciją apie vėjo stiprumą, bet ir apie bangų aukštį, prognozuoja traukūną.

Uosto direkcijos Laivų eismo tarnybos duomenimis, 2015 m. oro sąlygos buvo ganėtinai sudėtingos darbui – palyginti nemažai būta vėjuotų dienų. Pernai stipresnis kaip 20 m/s vėjas siautėjo ir trikdė laivybą 117 val., tai yra maždaug trigubai ilgesnį laiką nei 2014 m. 18–20 m/s vėjas fiksuotas 97 val.


VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt