Pasaulio kruizinės laivybos parodoje – ir Klaipėdos uostas

2016 03 16


 

„Majamis – kruizinės laivybos sostinė visame pasaulyje. Galimybė pristatyti savo šalį ir Klaipėdos uostą tokio masto renginyje yra įrodymas, jog Lietuva ir Klaipėda yra įdomi tiek kruizinių linijų atstovams, tiek kruiziniams keleiviams. Tai unikali proga potencialiems klientams tiesiogiai nušviesti, kas mūsų uoste ir šalyje patraukliausia, kas gali sudominti kruiziniais laivais keliaujančius turistus, ir, žinoma, kokias galimybes turi Klaipėdos uostas saugiai priimdamas vis didesnius kruizinius lainerius uoste“, – pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros specialistė Gabrielė Kneižytė.

Iki šiol renginys vykdavo Majamyje, tačiau šiemet dėl parodų centro remonto persikėlė į netoli esantį Fort Loderdeilį. Parodoje, kuri sulaukia dešimčių tūkstančių lankytojų, prisistato beveik 740 eksponentų iš įvairių pasaulio šalių. Parodos metu vyksiančioje konferencijoje aptariamos kruizinės laivybos tendencijos bei perspektyvos, situacija kruizinių laivų statybos pramonės rinkoje, pristatomos laive teikiamos paslaugos ir technologijos, taip pat keleivių aptarnavimas kruiziniuose terminaluose bei kitos temos.

Parodoje „Seatrade Cruise Global 2016“ 18 m² ploto Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Klaipėdos Mėja“, UAB „Krantas Travel“.

Klaipėdoje kruizinės laivybos sezonas šiemet prasidės gegužės 9 d. Jį, kaip ir pernai, atidarys su Italijos vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „AIDA cara“. Turimais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai užsuks 53 kartus. Pernai kruiziniai laivai uoste lankėsi 51 kartą ir atplukdė rekordinį kiekį keleivių – 60 202. Šiemet tikimasi naujų keleivių rekordų.

Daugiau informacijos apie parodą ir konferenciją galima rasti oficialiame tinklalapyje „Seatrade Cruise Global 2016“ http://www.seatradecruiseglobal.com

2016 metais į Klaipėdos uostą atplauksiančių laivų sąrašas skelbiamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tinklalapyje http://www.portofklaipeda.lt/kruizines-laivybos-sezonas-2016-m-2

VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt