Uosto direkcijoje – Trečiojo amžiaus universiteto senjorų viešnagė

2016 02 26


Į paskaitą gamtosaugine tema Uosto direkcijoje rinkosi gausus būrys Trečiojo amžiaus universiteto senjorų, kuriems pristatyti uosto gamtosauginiai projektai ir priemonės jūrinei aplinkai gerinti, plėtros planai.


„Mums didelė garbė, kad jūs domitės uosto veikla, gamtosauginiais dalykais. Esame socialiai atsakinga įmonė, mums yra svarbu, kad žmonės žinotų, ką mes darome, koks iš tikrųjų yra uosto veiklos poveikis aplinkosauginiu požiūriu“, – sveikindamas susirinkusius senjorus sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Koks dėmesys skirtas ekologijai statant Centrinį Klaipėdos terminalą, dalijosi UAB Centrinio Klaipėdos terminalo vadovas Benediktas Petrauskas. Lietuvos ir Klaipėdos miesto gyventojų sveikatos statistiką senjorams pristatė Jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas, prof. dr. Jonas Sąlyga.

Pasibaigus paskaitai senjorai skirstytis neskubėjo – į jų klausimus mielai atsakinėjo Uosto direkcijos vadovas, taip pat Susisiekimo ministro visuomeninis konsultantas vandens transporto klausimais Valentinas Greičiūnas.

Anot Trečiojo amžiaus universiteto Gamtosaugos fakulteto lektorės Dalios Žukienės, paskaita Uosto direkcijoje – ne tik galimybė pasisemti žinių aplinkosaugos tema, bet kartu tai ir puiki proga senjorams pamatyti įmonę, naujas technologijas.

VšĮ „Trečiasis amžius“, vienijanti per 150 Klaipėdos miesto senjorų, 2010 m. įsteigė Trečiojo amžiaus universitetą. Lankydami įvairių temų paskaitas universitete senjorai semiasi žinių, bendrauja ir diskutuoja  nūdienos aktualijomis.

VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt