Sutartį pasirašiusi aviakompanija „Belavia“ Lietuvos pajūryje įžvelgia patrauklias rinkas

2016 02 08


Palangos miesto savivaldybėje aviakompanijos „Belavia“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Igoris Tcherginetsas ir Lietuvos oro uostų Palangos filialo direktorius Marius Gelžinis pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią Baltarusijos oro vežėjas įsipareigojo nuo birželio atidaryti naują reisą, į Lietuvos pajūrį ir didžiausią mūsų šalies kurortą skraidinsiantį ne tik kaimyninės šalies turistus, bet ir tranzitinius keleivius, kuriems verslo reikalais aktualu patekti į Klaipėdos apskritį.


„Mums malonu matyti kurorte savo artimiausius kaimynus. Džiaugiamės, kad atidarius naują reisą turistai į Palangą galės atvykti ne tik autobusais ar geležinkelio, bet ir oro transportu. Tai yra ženkliai patogesnis kelionės būdas, keliaujantiems nereikės gaišti laiko pasienyje, sutrumpės ir atvykimo laikas. Pastebime, kad mūsų pajūryje nuolatos auga keliautojų iš Baltarusijos srautai, ir tai mus labai džiugina. Tikimės, jog naujasis reisas bei Palangoje vykdomi aktyvūs kurorto infrastruktūros plėtros dabai pritrauks dar daugiau norinčiųjų atostogas praleisti saugiame Lietuvos kurorte“, - prieš pasirašant sutartį kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Didžiausios Baltarusijos aviakompanijos „Belavia“ generalinio direktoriaus pavaduotojas I.Tcherginetsas akcentavo, jog skeptikams, teigusiems, jog toks naujas reisas galimai nebus perspektyvus ir rentabilus, jau dabar būtų galima pasakyti, kad bilietų pardavimo srautai viršijo visus lūkesčius. „Bilietai parduodami jau pusantro mėnesio. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartus su turizmo operatoriais. Vien Minsko turizmo agentūra „Vokrug sveta“ kiekviename reise rezervavo didžiąją dalį vietų. Tai, kad žmonės skraidys į Palangą lėktuvais, nereiškia, jog jų mažiau keliaus sausumos transportu. Mes tikimės ir prognozuojame, kad turistų iš Baltarusijos srautai į Lietuvos pajūrį augs, ir mūsų reisas sudarys galimybes keliautojui rinktis jam patogiausią kelionės būdą“, - kalbėjo vienas iš aviakompanijos „Belavia“ vadovų.

Skrydžiai bus vykdomi nuo birželio 19 d. iki rugsėjo 4 d. kartą per savaitę – sekmadieniais. Iš Minsko lėktuvai pakils 10.15 val. ir Palangoje nusileis po 1.10 val. Keleiviai bus skraidinami „Boeing 737-500“ lėktuvais, kuriuose įrengta nuo 125 iki 150 vietų. Jau dabar 90 vietų kiekviename reise nupirko turizmo operatoriai, manoma, jog parduoti likusias laisvas vežėjui nesudarys didelių sunkumų. Bilietas skristi į vieną pusę kainuos 55 eurus, į abi puses – 99 eurus, sutartis pasirašę turizmo operatoriai įgijo papildomų nuolaidų.

Baltarusiai tyrinėja ir tranzitinių keleivių rinką, jau dabar akivaizdi tendencija, jog šios aviakompanijos skrydžius į Vilnius renkasi Kazachstano verslo žmonės. „Turime daug tokių keleivių“, - sakė I.Tcherginetsas.

Lietuvos oro uostų Palangos filialo direktorius M.Gelžinis, kalbėdamas apie nuveiktą derybų su „Belavia“ darbą, teigė, jog šis procesas užtruko ketverius metus, tačiau pavyko pasiekti abi puses tenkinančio rezultato. Anot „Belavia“ generalinio direktoriaus pavaduotojo I.Tcherginetso, be kitų klausimų, reikėjo spręsti, kaip pasiekti, kad bilieto kaina būtų tik vos didesnė nei keliaujant traukiniu, ir būtent dėl to naujasis reisas taptų patrauklus turistams. Didžiausio Baltarusijos oro vežėjo atstovo teigimu, subalansuoti kainodarą pavyko ir padedant Palangos savivaldybei, kuri tapo partneris derybose su Lietuvos susisiekimo ministerija, kas leido dalyvauti konkurse ir gauti mūsų valstybės dalinę dotaciją naujam maršrutui atidaryti. Didelių nuolaidų pasiūlė ir Palangos oro uostas.

Kaip akcentuota spaudos konferencijoje, Lietuva naujoms oro kryptims atidaryti ir atvykstamajam turizmui skatinti yra numačiusi metams skiri 1 mln. eurų, į kuriuos konkurso būdu gali pretenduoti užsienio vežėjai.  

Pasirašius sutartį su Baltarusijos oro vežėju, atsiveria dar didesnės galimybės keleiviams iš Palangos oro uosto pasiekti įvairias pasaulio  kryptis. Nuo kovo pabaigos bus vykdomi net dviejų pigių skrydžių bendrovių „Wizz Air“ bei „Ryanair“ tiesioginiai skrydžiai į Londoną. Į Varšuvą gabens lenkų „LOT“. Taip pat galima vykti į Kopenhagą, Oslą. Keleiviai per šiuos oro uostus gali rinktis ir tranzitinius skrydžius į bet kurią pasaulio šalį. Palanga tikisi naujų skrydžių dėka sulaukti dar didesnių užsienio turistų bei svetur uždarbiaujančių lietuvių, nusprendusių atostogas praleisti savo šalies kurorte, srautų.

Palangos savivaldybės inf.


 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt