SEB bankas refinansuoja tarptautinio konteinerių paskirstymo centro projektą

2016 02 02


SEB bankas laivų krovos akcinei bendrovei „Klaipėdos Smeltė“ suteikė 41 mln. eurų paskolą, naujomis sąlygomis refinansuodamas anksčiau dviejų bankų suteiktą paskolą. Finansavimas suteiktas dešimčiai metų.


„Tarptautinis konteinerių paskirstymo centras atlieka svarbų vaidmenį didinant Lietuvos transporto sektoriaus konkurencingumą, gerinant mūsų šalies ekonomiką. Atsižvelgdami į tarptautinėje rinkoje vykstančius pokyčius ir krovinių tranzito per Klaipėdos uostą didėjimo galimybes, bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ prašymu refinansavome ankstesnes iš dviejų bankų paimtas paskolas“, - sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

„Tarptautinis konteinerių paskirstymo centras – sudėtingas projektas, kurį įgyvendinant kartu su ilgamečiu finansų partneriu SEB banku, bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ teritorijoje atsirado unikalūs statiniai ir įranga, pakeitę Klaipėdos miesto ir uosto veidą,“ - sako laivų krovos akcinės bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Rimantas Juška.

Bendrovėje pradėjus veikti moderniausiam Baltijos regione tarptautiniam konteinerių paskirstymo centrui, išaugo Klaipėdos uosto konkurencingumas ir patrauklumas investuotojams. Pasak R. Juškos, taip Klaipėdos uostas tapo pasaulinio masto uostu, nešančiu naudą ne tik pačiai bendrovei ar uostui, bet ir visai šaliai.

Laivų krovos akcinė bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ – tarptautinio konteinerių terminalų tinklo, priklausančio bendrovei „Terminal Investment Limited SA“ (TIL), valdančiai 28 konteinerių terminalus įvairiuose kontinentuose, dalis. Bendrovė krauna ir sandėliuoja konteinerius, negabaritinius ir sunkiasvorius įrenginius, įvairius krovinius.

SEB

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt