Bus vežama daugiau krovinių iš Kazachstano (Nuotrauka)

2016 01 21




Sausio 20 dieną, Almatoje (Kazachstanas) AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Stasys Gudvalis ir AB „KTZ Express“ prezidentas Sanzhar Eliubaev pasirašė krovinių ekspedijavimo sutartį. Jos pagrindu „KTZ Express“ iš „Lietuvos geležinkelių“ pirks transporto ir logistikos paslaugas.

„Pasirašyta sutartis sudaro prielaidas pritraukti daugiau įvairaus pobūdžio krovinių iš Kazachstano į Lietuvą ir toliau. Sutarėme, kad jau artimiausiu metu pradėsime vykdyti bandomuosius kiniškų krovinių vežimus, o Lietuvoje veikianti geležinkelių infrastruktūra bus išnaudota tokių krovinių paskirstymui į Skandinavijos ir Vakarų Europos šalis“, – telefonu sakė S. Gudvalis.

Pasak S. Gudvalio, ši krovinių ekspedijavimo sutartis yra realus žingsnis stiprinant Lietuvos ir Kazachstano bendradarbiavimą šiais metais. Tikimasi, kad ji leis išplėsti teikiamų paslaugų spektrą bei padidinti krovinių, vežamų tarp Lietuvos ir Kazachstano, apimtis.

Geležinkeliais tarp Lietuvos ir Kazachstano pervežama apie 800 tūkst. tonų krovinių per metus. Daugiausia gabenama mineralinių, naftos bei maisto produktų.

AB „Lietuvos geležinkeliai"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt