K. Celiešius: euro zonos BVP, tikėtina, paaugs 0,2 proc.

2015 11 11


„Danske Bank“ analitikai prognozuoja, kad dėl stipresnės vidaus paklausos, bet tikėtina, silpnesnio eksporto, trečiąjį metų ketvirtį vieningos valiutos zona per ketvirtį galėjo ūgtelėti 0,2 proc. Antrąjį ketvirtį ketvirtinis augimas siekė 0,4 procento.

Skelbs ir pramonė

Šią savaitę euro zonoje labai laukiamas ir investuotojų bus pramonė gamybos dinamikos įvertis už rugsėjį, šis  paaiškės ketvirtadienį. Laukiama, kad pramonė pirmą rudens mėnesį vieningos valiutos zonoje traukėsi apie 0,1 proc. Rugpjūtį traukimasis siekė 0,5 procento.

Taip pat ketvirtadienį Vokietija paskelbs spalio galutinius infliacijos duomenis.  Laukiama, kad didžiausia euro  zonos ekonomika praėjusį mėnesį fiksavo 0 proc. mėnesinį kainų augimą (metinis kainų augimas siekė apie 0,3 proc.).

Grįžimas į „normalų“ augimą

JAV šią savaitę akys kryps į spalio mažmeninės prekybos duomenis, kurie bus paskelbti penktadienį. Rugsėjo mėnesį matėme tam tikrą mažmeninės prekybos apimčių sulėtėjimą po itin sparčios plėtros šių metų pirmoje pusėje.

„Danske Bank“ analitikų manymu, tai nėra struktūrinis sulėtėjimas, o viso labo grįžimas į normalią augimo trajektoriją. Automobilių pardavimo duomenys pastaruoju metu buvo geri, o tai leidžia tikėtis, kad didžiausios pasaulio ekonomikos gyventojai yra geroje padėtyje prieš prasidedant Kalėdinių pirkinių maratonui.

Spalio mažmeninės prekybos apimtys turėtų augti 0,2 proc., palyginti su rugsėju (rugsėjį buvo fiksuotas 0,1 proc. augimas).

Antradienį taip pat bus paskelbta JAV pramonės atsargų statistika už rugsėjo mėn. Laukiama, kad atsargos galėjo augti 0,1 proc., tiek pat kaip ir rugpjūtį.

Kinija toliau skatins augimą

Kinija antradienį paskelbė spalio infliacijos įvertį. Visuotinis kainų lygis šalyje augo tik 1,3 proc., kas yra beveik tris kartus mažiau (3,5 proc.) nei šalies centrinės valdžios siektinas kainų augimas. Taigi, tikimybė išlieka didelė, kad Kinija ir toliau papildomomis monetarinėmis skatins šalies ekonomiką.

Trečiadienį bus paskelbtas taip pat svarbus investuotojams Kinijos spalio mėn. pramonės gamybos augimo dinamika. Laukiama, kad pramonės augimas galėjo siekti apie 5,8 proc. (rugsėjo mėn. jis buvo 5,7 proc.).

Skelbs „E.ON“, „Siemens“, „Vodafone Group“

Šią savaitę trečiojo šių metų ketvirčio finansinius rezultatus skelbs „SABMiller“, „Enel“, „Petroleo Brasileiro“, „E.ON“, „National Grid“, „Cisco Systems“, „Lenovo Group“, „Siemens“, „Vodafone Group“, „Deutsche Post“, „Unicredit“, „Macy‘s“, „JC Penney“, „Vivendy“ ir kitos įmonės.

„Danske Bank“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt