K. Celiešius: M. Draghi kol kas neturėtų pateikti staigmenų

2015 10 22


Ketvirtadienį įvyks eilinis Europos centrinio banko (ECB) susirinkimas ir „Danske Bank“ analitikai prognozuoja, kad po susirinkimo atsakydamas į žurnalistų klausimus banko prezidentas Mario Draghi staigmenų rinkos dalyviams nepateiks.


Mažinti neplanuojama

Analitikų nuomone, ECB vadovas akcentuos, kad kol kas neplanuojama mažinti ar ankščiau pabaigti kiekybinio skatinimo programos.

Jeigu besivystančiose ekonomikose situacija toliau prastės, ECB gali papildomai padidinti šios programos turinį.

Sunkumai Vokietijai

Iš svarbesnių makroekonominių rodiklių, penktadienį sulauksime ir  vieningos valiutos zonos gamybos pasitikėjimo (PMI) indekso, bei atskirų šalių indeksų paskelbimų. Ypač rinkos dalyvius domins Vokietijos gamybos sektoriaus situacija, kadangi jau keletą mėnesių iš eilės traukiasi Vokietijos eksportas į Kiniją.


Praėjusią savaitę pasirodęs Vokietijos indeksas ZEW parodė stiprų kritimą, todėl panašią trajektoriją turėtų rodyti ir rodiklis Markit PMI. Neigiamą įtaką Vokietijos pramonei daro ne tik stringanti eksporto situacija, bet ir „Volkswagen“  skandalas, kuris meta šešėlį visai Vokietijos pramonei.

Spaudimas JAV gamybos sektoriui

Penktadienį JAV taip pat paskelbs spalio Markit PMI rodiklį, atspindintį pramonės nuotaiką.

Rinkos dalyviai tikisi, kad rodiklis gali dar šiek tiek kristi - iki 53, palyginti su 53,1 rugsėjį. Tokia nežymi indekso korekcija būtų gerokai nuosaikesnė nei ISM rodiklio, kuris per keletą mėnesių nukrito nuo 52-53 lygio iki 50,2 rugsėjį. Prasti rugsėjo eksporto duomenys dar kartą patvirtintų, kad JAV gamybos sektorius patiria didelį spaudimą dėl susitraukusios globalios paklausos, bei stipraus JAV dolerio.

Šią savaitę taip pat bus paskelbta daug rugsėjo duomenų iš JAV nekilnojamojo turto sektoriaus. JAV nekilnojamojo turto rinka šiuo metu atrodo pakankamai tvariai, todėl rodikliai turėtų būti geresni negu rugpjūtį.

Didžiojoje Britanijoje – kylantys atlyginimai ir žemos palūkanos

Didžioji Britanija šią savaitę paviešins rugsėjo mėnesio mažmeninės prekybos statistiką. „Danske Bank“ prognozuoja, kad mažmeninė prekyba po silpnų liepos ir rugpjūčio mėnesių rugsėjo mėnesį turėjo atsigauti.

Prognozuojamas 0,5 proc. mėnesio augimas, ir atitinkamai 0,3 proc. augimas per ketvirtį. Didžiojoje Britanijoje vartotojai turėtų jaustis tikrai gerai dėl augančių atlyginimų, žemų palūkanų normų. Nekilnojamojo turto kainos taip pat auga.

Skelbs „Coca-Cola“, „McDonald‘s“, „Procter & Gamble“

Šią savaitę trečiojo metų ketvirčio finansinius rezultatus skelbs „American Express“, „Credit Suisse“, DNB, „Coca-Cola“, „McDonald‘s“, „Procter & Gamble“, „Boeing“, „Daimler“, „General Motors“, „Hyundai Motor“, „Volvo“, „Texas Instruments“, „Eli Lilly“, „AT&T“, „TeliaSonera“, „Amazon“, „Microsoft“, „Verizon Communications“, „Yahoo“  ir kitos įmonės.


„Danske Bank“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt