Vokietijos verslininkų vizitas „Energetiškai efektyvi statyba ir renovacija“

2015 10 13


2015 spalio 12 – 16 dienomis Baltijos šalių įmonės iš energetikos ir statybų srities turės galimybę susipažinti su penkiomis Vokietijos įmonėmis, siūlančiomis energiškai efektyvius sprendimus. Penkios Vokietijos įmonės visą savaitę lankysis trijose Baltijos šalyse, kur ieškos potencialių verslo partnerių. Spalio 13 d. Vilniuje nuo 10.00 val. iki 16.00 val. „Radisson Blu Hotel Lietuva“ bus surengta konferencija tema  „Energiškai efektyvi statyba ir renovacija“. Konferencijos metu Baltijos šalių ir Vokietijos ekspertai pristatys naujoves ir galės užmegzti verslo kontaktus. Vokietijos verslininkų vizitą ir konferenciją organizuoja Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK).

Kaip teigė AHK vykdančioji valdybos narė Maren –Diale Schellschmidt „energiškai efektyvios statybos ir renovacijos specialistai iš Vokietijos tapo svarbiais partneriais Estijoje, Latvijoje,  Lietuvoje, siekiant įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, susijusius su klimato atšilimu. Svarbūs projektai atsirado tik šio bendradarbiavimo dėka. Įmonės iš Baltijos šalių dėl know-how perdavimo patyria didelę naudą. Tačiau bendradarbiavimas tebėra pirminėje stadijoje, abi pusės turi daug neišnaudoto potencialo“.

Vokietijos delegacijos sudėtyje yra įmonė Puren GmbH, kuri  rinkoje jau 45 metai ir yra viena iš putų poliuretano technologijos pionierių. Ji kuria ir gamina aukštų izoliacinių savybių PUR/PIR termoizoliacines-konstrukcines medžiagas pramonei bei statybos sektoriui. Įmonė gamina ir prekiauja termoizoliaciniais elementais ir sistemomis naujai statomiems bei renovuojamiems plokštiems ir šlaitiniams stogams, grindims, luboms, fasadams. LUNOS Lüftungstechnik GmbH für RaumluftsystemeĮ įsikūrusi Berlyne ir  jau 56 metus gamina visame pasaulyje gerai žinomas inovatyvias ir energiškai efektyvias rekuperacines vėdinimo sistemas. Įmonė nori pristatyti savo gaminamas vėdinimo sistemas architektams bei projektavimo biurams. Trečias dalyvis - Fischer Mess- und Regeltechnik GmbH.  Įmonė įkurta 1950 m. ir  specializuojasi inovatyvios matavimo ir valdymo technikos gamybos srityje. Kad šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemos veiktų efektyviai, reikalingi įvairūs sensoriai, kurie matuoja šviežio oro, šaldymo ar šildymo poreikį.
Ketvirtas dalyvis  - Eco2heat GmbH -vienas žymiausių infraraudonųjų spindulių šildymo sistemų gamintojų. Unikali patentuota hibridinė technologija (50% šilumos spinduliuojama priekinėje pusėje, 50% šilumos - užpakalinėje pusėje), kuria remiasi ši sieninė šildymo sistema, įtikina aukščiausia kokybe ir efektyvumu. Lyginant su gamtinėmis dujomis kūrenama šildymo sistema, jos įrengimo bei operaciniai kaštai gali būti iki 70% žemesni. Infraraudonųjų spindulių šildymo sistemos puikiai dera su saulės moduliais bei vėjo energetika.  Taip pat ir penktasis dalyvis August Brötje GmbH turi ilgametę patirtį šildymo technikos srityje toliau kuria įvairias naujas technologijas ir įrangą gamtinių dujų, skysto kuro ir saulės energetikos sektoriuje.

„Spartus Vokietijos perėjimas prie atsinaujinančių energetikos šaltinių lėmė, kad inovatyvūs produktai iš Vokietijos yra pripažinti pasauliniu mastu. Todėl Baltijos šalių įmonėms atsiranda puiki galimybė susipažinti technologinėmis naujovėmis.“, - teigia Maren Diale-Schellschmidt. Penkios Vokietijos įmonės ieško verslo partnerių bendradarbiavimui  Baltijos šalyse. Dėl individualių pokalbių galima kreiptis į Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmus. Dalyvavimas konferencijoje rugsėjo 13 d. – nemokamas, registruotis galima internetiniame puslapyje www.ahk-balt.org. Vokietijos įmonių vizitą remia Vokietijos ūkio ir energetikos ministerija.

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt