Baltarusijoje pristatomas Klaipėdos uostas

2015 10 07


Šią savaitę Minske (Baltarusijos Respublika) vyksta Baltarusijos transporto savaitės renginiai: IX tarptautinė transporto ir logistikos paroda „Transportas ir logistika“ bei tarptautinis Lietuvos–Baltarusijos transporto forumas. Forume pristatyti ir svarbiausi Klaipėdos uoste įgyvendinami projektai.


Per šių metų pirmus 6 mėnesius tranzitinis krovinių vežimas iš Baltarusijos per Klaipėdos uostą išaugo 8,6 proc. ir siekė 6,9 mln. tonų.

„Baltarusiai – vieni svarbiausių mūsų partnerių, o dalyvavimas šiuose renginiuose suteikia puikią progą pristatyti, kuo Klaipėdos uostas gyvena šiandien, kokius projektus vystysime ateityje. Susitikimai su esamais ir potencialiais partneriais atveria galimybes toliau plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą su Baltarusijos eksportuotojais ir importuotojais, o prisistatymas parodoje leidžia stiprinti Klaipėdos uosto ir jo kompanijų įvaizdį rinkoje, kuri formuoja didžiausią pagal apimtį uosto tranzitinių krovinių srautą“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, forume skaitęs pranešimą apie Klaipėdos uosto svarbiausius infrastruktūros projektus.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius Lietuvos–Baltarusijos transporto forume pabrėžė, kad transporto sektorius yra vienas pagrindinių dvišalio ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo plėtros veiksnių.

„Lietuvos ir Baltarusijos konstruktyvaus bendradarbiavimo transporto ir logistikos srityje plėtrą lemia ne vienas svarbus faktorius. Tai krovinių tranzitui palanki abiejų valstybių geografinė padėtis, abipusė ekonominė nauda, teikiamų paslaugų kokybė, Lietuvos ir Baltarusijos susisiekimo ministerijų glaudus bendradarbiavimas, geležinkelių ir kitų transporto kompanijų plėtojami prekybiniai ryšiai“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Minske rengiamoje parodoje „Transportas ir logistika“ Klaipėdos uostas dalyvauja devintą kartą. Vienintelio Lietuvos uosto galimybės pristatomos bendrame stende. Jungtinėje 120 kv. m Klaipėdos jūrų uosto ekspozicijoje tradicinėje parodoje Minske šiemet dalyvauja VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO), UAB Klaipėdos konteinerių terminalas, UAB JKKA „Bega“, UAB Krovinių terminalas, UAB Malkų įlankos terminalas, UAB „BPA“, UAB „Baltijos pervežimai“, UAB „VPA Logistics“, Limarko grupė, UAB „Baltijos logistikos grupė“, UAB „Arijus“. Jungtinę uosto ekspoziciją inicijuoja ir organizuoja Uosto direkcija.

Informacija apie visus Baltarusijos transporto savaitės renginius www.tc.by.


VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt