Baltijos jūros kultūros forumo žinia – kultūra svarus regiono plėtros veiksnys

2015 09 23


Rugsėjo 15-18 dienomis, Gdanske vyko Baltijos jūros valstybių tarybai pirmininkaujančios Lenkijos organizuotas Baltijos jūros kultūros forumas, kurio tikslas atkreipti dėmesį į kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus svarbą kuriant konkurencingesnį, tvaresnį ir sumanesnį Baltijos jūros regioną.
Lenkijos Respublikos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerija pakvietė Baltijos jūros regiono kultūros lauko veikėjus susitikti Baltijos jūros kultūros forume ir aptarti aktualiausius klausimus ir problemas. Renginio metu vyko Baltijos jūros valstybių ministrų susitikimas, taip pat darbo grupių susitikimai, kuriuose dalyvavo svarbiausios regiono kultūros organizacijos. Baltijos jūros valstybių tarybos rėmuose veikia tokie tinklai kaip Kultūros paveldo monitoringo grupė, vienijanti regiono kultūros paveldo profesionalus, ARS BALTICA tinklas, Šiaurės matmens partnerystės kultūros tinklas. Forumo metu vyko konferencija „Kultūra kaip socialinės ir ekonominės regiono plėtros varomoji galia“. Konferencijoje daugiausiai dėmesio skirta pabrėžti kultūros poveikio visuomenei, regiono ekonomikai ir plėtrai svarbą. Pasak Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos pirmininko Žilvino Jančoro, „asociacijos delegacijos dalyvavimas konferencijoje buvo labai svarbus, nes bendradarbiavimas su Baltijos jūros regiono valstybių kūrybinių industrijų lyderiais yra vienas iš mūsų veiklos prioritetų, siekiant užtikrinti Lietuvos kūrybinių industrijų sektoriaus tarptautiškumą. Pastaraisiais metais dirbame su Estijos, Latvijos, Danijos, Švedijos, Lenkijos kūrybinių industrijų organizacijomis ir ekspertais, todėl konferencija buvo puiki proga ne tik aptarti naujų projektų idėjas, bet ir užmegzti naujus bendradarbiavimo ryšius“. Per dvi diskusijų ir darbo grupių veiklos dienas konferencijoje buvo siekiama aptarti kaip kultūra ir kūrybiškumas kuria pridėtinę vertę bei išgryninti metodus, skatinančius glaudesnį tarpsektorinį bendradarbiavimą su švietimo, turizmo, rinkodaros, inovacijų, informacinių technologijų bei kitų sričių specialistais, užtikrinant kultūros indėlį į tvarią regiono raidą. Apie Nacionalinę kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociaciją Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija bendrai veiklai jungia įvairių kūrybinių industrijų atstovus, tarp kurių - reklama, architektūra, amatai, dizainas, mada, kinas, video ir fotografija, pramogų industrijos, muzika, leidyba, programinė įranga, kompiuterių žaidimai ir elektroninė leidyba, žaislai ir žaidimai, vaizduojamasis menas ir kt. 2008 m. įkurta asociacija vienija daugiau nei pusšimtį narių. Asociacijai bendradarbiaujant su nacionalinėmis ir tarptautinėmis organizacijomis, ES institucijomis siekiama skatinti kūrybines veiklas Lietuvoje, kad šios ir toliau sudarytų ženklią nacionalinės ekonomikos dalį. 
Daugiau informacijos teirautis: Agnė Taurinskaitė, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos Komunikacijos vadovė, tel. +370 615 87505, e. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..  Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt