Tikslinamos vežėjų licencijavimo taisyklės

2015 09 16


Susisiekimo ministerija Vyriausybei pateikė nutarimo projektą, kuriam pritarus būtų tinkamai įgyvendinamas š. m. gegužės 19 d. priimtas Geležinkelių transporto kodekso (GTK) pakeitimo įstatymas. Be to, priėmus šį nutarimą, 2012 m. lapkričio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl bendros Europos geležinkelių erdvės sukūrimo nuostatos būtų perkeltos į nacionalinę teisę.


„Šiuo nutarimo projektu siekiame pakeisti Geležinkelio įmonių (vežėjų) licencijavimo taisykles, kad teisės aktuose būtų išvengta dubliavimosi ir neaiškumų. Naujose taisyklėse būtų atsisakyta vežėjų informavimo apie gautą prašymą išduoti licenciją tvarkos nustatymo, nes minėta tvarka reglamentuota Geležinkelių transporto kodekse“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Vyriausybei teikiamas nutarimas turėtų įsigalioti š. m. lapkričio 1 d., kaip ir 2015 m. gegužę priimtas GTK pakeitimo įstatymas, kuriuo bus patikslinta geležinkelio įmonių (vežėjų) licencijų išdavimo tvarka ir sąlygos, kai geležinkelio įmonė (vežėjas) turi pateikti prašymą pakeisti licenciją ir pranešti apie atitinkamus įmonės pokyčius.

Geležinkelio įmonių (vežėjų) licencijuojamos veiklos sąlygų laikymąsi prižiūri Valstybinės geležinkelio inspekcija prie Susisiekimo ministerijos (Inspekcija), vadovaudamasi Viešojo administravimo įstatymu.

Nutarimo projekte taip pat numatyta, kad Inspekcija apie naujos licencijos išdavimą, jos galiojimo sustabdymą, pastarojo ar licencijos galiojimo panaikinimą, licencijos pakeitimą turi nedelsdama pranešti Europos geležinkelių agentūrai.

LR Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt