Į Ukrainą atvyko rekordinis „Vikingo“ sąstatas

2015 09 08


Rugsėjo 3 dieną, pirmą kartą per 12 projekto „Vikingas“ gyvavimo metų, į Kijevą (Ukraina) iš Draugystės geležinkelio stoties (Klaipėda) atvyko maksimaliai sukomplektuotas konteinerinio traukinio sąstatas. Juo pervežti net 72 TEU (sąlyginiai konteinerių vienetai). Krovinio siuntėja – viena iš pagrindinių „Vikingo“ klienčių, bendrovė Intermodal Container Service.


Pasak AB Lietuvos geležinkeliai Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Stasiūno, kasmet daugiausia krovinių „Vikingu“ pervežama tarp Lietuvos ir Baltarusijos. Tikimasi, kad rekordinis sąstatas nebus vienkartinis ir krovinių srautas, vežamas Ukrainos kryptimi, taip pat išaugs.

„Nuolat ieškome galimybių plėsti šio traukinio geografiją, pritraukti naujų klientų, tobulinti teikiamas paslaugas. Ukraina yra viena iš pirmųjų ir pagrindinių „Vikingo“ partnerių, todėl aktyvesnė prekyba ir gausesni krovinių srautai būtų naudingi visoms projekto šalims“, – sakė S. Stasiūnas

Tęsiamos derybos ir dėl Suomijos bei Švedijos krovinių eksporto „Vikingu“ į Turkiją. Planuojama, kad pirmieji kroviniai galėtų būti vežami jau šį mėnesį. Taip pat toliau vyksta bandomieji vežimai iš Turkijos – jau antra grupė konteinerių yra atgabenta iš Turkijos į Odesos uostą. Iš čia konteineriai „Vikingu“ netrukus bus vežami į Lietuvą.

Konteinerinis traukinys „Vikingas“ yra bendras Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Bulgarijos, Rumunijos, Moldavijos ir Gruzijos geležinkelių projektas, sujungiantis Baltijos ir Juodąją jūras. „Vikingu“ vežami universalūs ir specializuoti konteineriai.

AB „Lietuvos geležinkeliai“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt