Kitas šeštadienis Kauno oro uoste – neeilinė diena

2015 08 13

 

Kauno oro uostas rugpjūčio 22 dieną (šeštadienį) atvers duris visuomenei – visi norintys galės ne tik pasivaikščioti po aerodromą ir pasiklausyti lėktuvų ūžesio, bet ir pirmą kartą Kaune iš arti pamatyti Italijos oro pajėgų naikintuvą „Eurofighter Typhoon“, šiuo metu Lietuvoje atliekantį NATO oro policijos misiją. Savo orlaivius taip pat demonstruos Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos bei kompanija „Aviabaltika“.

 

Kitą šeštadienį Kauno oro uoste taip pat bus galima aplankyti orlaivių „autoservisą“ - „FL Technics“ angarą. Keturių aukštų namo dydžio angare prižiūrimi ir remontuojami įvairių oro kompanijų lėktuvai. Ekskursijoje autobusu oro uosto kilimo ir tūpimo taku darbuotojai papasakos apie Kaune vykdomą projektą „AEROHUB KUN“ ir pademonstruos kilimo ir tūpimo tako šviesų signalinės sistemos žiburius.

 

„Kauno oro uostas sparčiai keičiasi – pavasarį pristatėme jo ateities viziją ir naują projektą „AEROHUB KUN“, kuris pakoreguos tiek oro uosto vaizdą, tiek jo veiklą. Mums svarbu, kad kauniečiai šiuos pokyčius galėtų stebėti ne tik per teritoriją juosiančią tvorą, bet ir iš arti. Kviečiame užsukti į svečius, pasivažinėti ilgesniu nei 3 kilometrų ilgio kilimo ir tūpimo taku, apžiūrėti mūsų svečių orlaivius ir susipažinti su oro uosto galimybėmis priimti įvairiausius lėktuvus“, - sakė Lietuvos oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ šiuo metu vykdo Italijos karinių oro pajėgų kariai. Iki šiol tokio tipo orlaiviai Kaune leidosi tik per pratybas ir visuomenei prieinami nebuvo.

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos į Kauno oro uostą atskraidins sraigtasparnį „Mi-8T“ ir transporto lėktuvą C-27J „Spartan“. Oro gynybos ginkluotę pristatys Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionas, o su karjeros galimybėmis Lietuvos kariuomenėje ir naudojama ginkluote susipažindins Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų S. Dariaus ir S. Girėno apygardos 2-oji rintinė.

Oro uosto veikla renginio metu vyks kaip ir įprasta – šeštadienį numatyti 6 oro linijų „Ryanair“ skrydžiai. Atvykstančiųjų į Kauno oro uostą prašoma turėti asmens dokumentą, nes norint patekti į renginio zoną, teks praeiti aviacinio saugumo patikrą, kurioje lankytojų lauks siurprizai. Renginys vyks nuo 11 iki 16 val.

Neeiliniu šeštadieniu Kauno oro uoste prasideda Karmėlavos miestelio šventė „Skrydis – Karmėlava 2015“, kurios finalinis renginys vyks rugpjūčio 29 d. Visą savaitę iki jos oro uoste bus organizuojamos pažintinės ekskursijos.

 

Lietuvos oro uostai

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt