Palangos oro uosto keleivių skaičius per metus išaugo 23 proc.

2015 08 12

 

Kol pajūrio verslininkai vasaros viduryje skundėsi, kad tokio prasto sezono dar nebuvo matę, Palangos oro uostas liepą aptarnavo rekordinį keleivių skaičių. 17 110 žmonių per mėnesį – didžiausias keleivių srautas per visą oro uosto veiklos laikotarpį. Lyginant su praėjusių metų liepa, aptarnautų asmenų skaičius išaugo daugiau nei 23 proc.

 

Iš viso per septynis 2015-ųjų mėnesius Palangoje aptarnauti 80 167 asmenys. Praėjusiais metais tuo pačiu laiku keleivių srautas buvo 5 proc. mažesnis.

 

„Šią vasarą Palangoje lėktuvai kyla ir leidžiasi dažniau nei ankstesniais metais. Oro linijos SAS ir „airBaltic“, pastebėjusios nuolatinį keleivių srauto didėjimą, pasiūlė papildomų skrydžių į ir iš Lietuvos pajūrio. Taip pat jau ketvirtą vasarą iš eilės sulaukiame sezoninių skrydžių į Maskvą. Kiekvienais metais keleivių srautas šiltuoju sezonu išauga apie 18 proc., tačiau šiemet jis viršijo visus mūsų lūkesčius“, – sakė Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis.

 

Pasak M. Gelžinio, lietuviai vis dažniau naudojasi pajūrio oro uostu, iš kurio patogu greitai pasiekti Skandinavijos šalis. „Maršrutų planavimo srityje įdėtas darbas sustiprino Palangos oro uosto pozicijas regione ir padidino keleivių srautą“, - sakė jis.

 

Palangos oro uoste šiuo metu veikia 4 oro bendrovės. Į Kopenhagą kelis kartus per dieną skraidina Skandinavijos oro linijos SAS, į Rygą 9 kartus per savaitę - „airBaltic“, į Oslą keturis kartus per savaitę – „Norwegian“, o kiekvieną vasaros sekmadienį į Maskvą skraidina „RusLine“.

 

Tikimasi, kad 2015-aisiais Palangos oro uostas sulauks 140 tūkstančių keleivių. Pernai čia buvo aptarnauti 133 tūkstančiai žmonių.


Lietuvos oro uostus

 

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt