KLASCO įsigijo naują laivų vilkiką (nuotrauka)

2015 08 12

 

Iš Rumunijos Galacio (Galati)  uosto liepos 30 dieną Klaipėdos link išplaukė jūrinis vilkikas „KLASCO 3“. Olandų kompanijai „Damen Shipyards Gorinchem" priklausančioje įmonėje pastatytas laivas registracijos uostą ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO krantines  turėtų pasiekti paskutinę rugpjūčio savaitę.
Koncernui „Achemos grupė“ priklausančios didžiausios uosto krovos kompanijos KLASCO valdyba, atlikusi bendrovės filialo „KLASCO Towage Assitance“  veiklos modeliavimą,  šiemet nutarė tęsti 2008 metais  pradėtą laivyno atnaujinimą ir paskelbė tarptautinį konkursą įsigyti ASD klasės jūrinio registro vilkiką. Olandų kompanija buvo atrinkta dėl tinkamiausios kainos ir  greito užsakymo atlikimo termino. Už trečiąjį  KLASCO vilkiką  sumokėta daugiau kaip 7 mln.  eurų.
„Stebėdami Klaipėdos uosto modernizavimo, kanalo bei krantinių gilinimo tempą  ir vertindami dvipusio laivų eismo perspektyvą,  numatome didėjantį laivų buksyravimo paslaugų poreikį. Koncerno „Achemos grupė“ valdyba jau anksčiau buvo priėmusi sprendimą, kad KLASCO  neužtenka turimų dviejų vilkikų, reikia  įsigyti trečią galingesnį.  Olandų kompaniją  pasirinkome ne vien dėl kainos, bet ir dėl didelės patirties bei aukštos reputacijos rinkoje.  Tikimės, kad vilkikas „KLASCO 3“ leis tinkamai konkuruoti Klaipėdos uosto laivų buksyravimo paslaugų segmente,  prisidės prie gero įvaizdžio  ir investicijos grįš su nauda“, - teigia KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža.

 

Vilkiko „KLASCO-3“ techniniai parametrai: ilgis - 28,67 m, .plotis - 10,43 m, grimzlė - 4,6 m;  greitis   - iki 13 mazgų; buksyravimo galia -  iki 60 tonų. Pagrindinės funkcijos: uosto buksyravimas, jūrinis buksyravimas, laivų eskortavimas, ledų laužymas, krovinio pervežimas ir kt.

 

Apie laivų statyklą: "Damen" kompanija  įkurta 1927 metais ir per dešimtmečius išsiplėtė  į  koncerną "Damen Shipyards Group", turintį 6000 darbuotojų  ir 32 laivų statyklas įvairiose pasaulio šalyse. Įmonė Galacio uoste – pagrindinė kompanijos statykla Europoje, statanti po 20 laivų per metus.
Vienas geriausių statyklos modelių, vertinamas dėl dizaino ir kokybės -  uosto vilkikas ASD 2810, kokį įsigijo KLASCO. Tokių „Damen“ vilkikų visame pasaulyje plaukioja  daugiau kaip 200. 

 
Vida Bortelienė
KLASCO komunikacijos specialistė 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt