Oficialiai pradėti Vilniaus vakarinio aplinkkelio paskutinio etapo darbai

2015 07 28


„Vilniaus vakarinis aplinkkelis – svarbi tarptautinio koridoriaus Minskas–Vilnius–Ryga–Talinas dalis. Įgyvendinus šį projektą akivaizdžiai pagerės tarptautinio ir tranzitinio eismo sąlygos, Vilniuje sumažės tarša ir transporto srautai“, – šiandien sostinės vakarinio aplinkkelio trečio etapo statybos darbų pradžios renginyje sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Vakarinio aplinkkelio paskutinio etapo darbų apimtys gerokai viršija pirmo ir antro etapų darbus. Bus nutiestas 5,4 km ilgio kelias – nuo Viršuliškių (Ozo g.) iki magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys (Ukmergės g.), taip pat bus rekonstruota 19,64 km elektros perdavimo linija, pastatyti 6 viadukai, pėsčiųjų tiltas.


Pirmiausia bus atliekami paruošiamieji ir žemės kasimo darbai, kurių metu reikės iškasti daugiau kaip 1 mln. kubinių metrų žemės grunto. Po mėnesio numatoma pradėti statyti Pavilnionių ir Rygos gatvių viadukus, atramines sienutes ties būsimu Šiaurinės gatvės viaduku.

„Nežiūrint į tai, kad dėl teisminių ginčų aplinkkelio trečio etapo darbų pradžia vėluoja 3,5 mėnesio, tikiuosi, kad darbai vyks sklandžiai, rangovai pasistengspavyti laiką, tad ir pirmieji automobiliai naująja aplinkkelio atkarpa jau galės važiuoti 2016 metų pabaigoje, kaip ir buvo numatyta“, – pabrėžė ministras R. Sinkevičius.

Pagal pasirašytą sutartį rangovai Vilniaus aplinkkelio III etapo darbus turi įgyvendinti per 20 mėnesių.

Ilgiausią Vilniaus vakarinio aplinkkelio atkarpą ties AB „Kauno tiltai“ kartu su bendrovėmis „Fegda“, „Lemminkainen Lietuva“, „Eurovia Lietuva“, „Tiltsta“ ir „Axis Power“.
 
LR Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt