Lietuvos ir Omano verslo forume – galimybės investicijoms

2015 02 04

 

Su oficialiu vizitu Omano Sultonate besilankantis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienį kartu su verslo delegacija iš Lietuvos dalyvavo Omano ir Lietuvos verslo forume, kuriame diskutuota apie abipusių investicijų skatinimą, ekonominio bendradarbiavimo stiprinimą ir naujų rinkų paiešką.

 

„Šis verslo forumas sukvietė dvi suinteresuotas grupes – Lietuvos ir Omano verslininkus –  susitelkti bendram tikslui – ekonominio bendradarbiavimo stiprinimui tarp mūsų valstybių“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

 

Vyriausybės vadovas susirinkusiems teigė, jog Lietuva yra patikima partnerė, galinti užtikrinti palankias sąlygas užsienio kapitalui, ir forumo dalyvius supažindino su priemonėmis, kurių imtasi siekiant gerinti verslo sąlygas Lietuvoje.

 

„Mūsų ekonomika yra viena sparčiausiai augančių Europos Sąjungoje, o naujoji šalies valiuta – euras – leidžia užtikrinti verslo skaidrumą ir saugo nuo išorės grėsmių“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.  

 

„Lietuva, būdama krovinių tranzito koridoriumi tarp Rytų ir Vakarų, gali užtikrinti kokybišką Omano produkcijos kelią į Vakarus. Mūsų šalis žinoma kaip turinti puikią informacinių technologijų infrastruktūrą, o lietuvių sukurta produkcija sėkmingai skinasi kelią ne tik Europos Sąjungos rinkoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Vidurio Azijos šalyse“, – teigė premjeras A. Butkevičius.

 

Forume taip pat pažymėta, kad narystė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje išlieka Lietuvos prioritetu, remiamu tiek valdančiosios koalicijos, tiek ir opozicijos bei verslininkų ir plačiosios visuomenės.

 

Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt