Lietuvos verslas stiprina pozicijas Vokietijoje

2015 01 07

 

Vokietijos prekybos sostinėje, Hanzos sąjungos mieste Hamburge, dalyvaujant LR Ambasadoriui Vokietijos Federacinėje Respublikoje Deividui Matulioniui, įkurta Vokietijos-Lietuvos verslo organizacija, kurios tikslas – plėsti ir skatinti dvišalį Lietuvos-Vokietijos įmonių bei institucijų ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą.  Nuo 2015 metų pradžios savo veiklą pradėsianti asociacija „Lithuanian Chamber of Commerce Germany” sieks stiprinti Lietuvos ekonominį įvaizdį Vokietijoje, padės plėsti lietuviškos kilmės produktų eksportą Vokietijoje, teiks pagalbą Lietuvos verslui integruojantis į Vokietijos rinką bei specifinę verslo kultūrą.

 

„Labai tikiuosi, kad ši asociacija, išaugusi iš daugelį metų brandintos idėjos, plačiai atvers duris mūsų eksportuotojams. Vokietijos rinka – milžiniška, tad joje tikrai atsiras vietos naujoms lietuviškoms įmonėms, produktams ir paslaugoms“, - sakė LR Ambasadorius Vokietijos Federacinėje Respublikoje D. Matulionis, oficialus „Lithuanian Chamber of Commerce Germany” kuratoriumo narys, aktyviai prisidėjęs prie steigimo.

 

Asociacijos valdybos pirmininkas Gintaras Grabliauskas, vienas iš pirmųjų Lietuvos verslininkų Vokietijoje, 1994 m. įkūręs įmonę, valdančią aukščiausios kokybės dizaino baldų prekės ženklą „Vitamin design“, teigia, jog ši verslo organizacija suvienys Vokietijoje jau dirbančius verslininkus ir leis pasidalinti sukaupta patirtimi su naujai ateinančiais. Pastariesiems, pasitelkus organizacijos narių patirtį, bus paprasčiau ir lengviau prisitaikyti prie dar nepažįstamų specifinių šios šalies rinkos sąlygų. „Naujoji nevyriausybinė organizacija pasitarnaus visiems rinkos dalyviams ne tik keičiantis patirtimi ir informacija, tačiau ir bendraujant tarpinstituciniu lygiu, užtikrins vertingą žinių šaltinį bei leis efektyviau komunikuoti“, - sakė G. Grabliauskas.

 

Viena iš pagrindinių asociacijos kūrimo iniciatorių bei valdybos pirmininko pavaduotoja Lina Gylienė, konsultacinės grupės „LGG BALTIKUM“ steigėja ir oficiali VšĮ „Versli Lietuva“ atstovė Vokietijoje, nuo 1996 m. konsultuojanti Lietuvos įmones dėl veiklos ir plėtros šioje šalyje, naująją organizaciją vertina kaip apčiuopiamą tarpusavio pagalbą verslininkams, dirbantiems ir besižvalgantiems į Vokietijos ar Lietuvos rinkas. „Naujoji asociacija tarnaus kaip atvira platforma susiburti ir bendradarbiauti abiejų šalių verslo subjektams, kurios vieningas balsas didins Lietuvos kaip svarbios ir patikimos Vokietijos verslo partnerės žinomumą bei padės kurti teigiamą mūsų šalies įvaizdį Vokietijoje“, - pabrėžė L. Gylienė.

 

„Lithuanian Chamber of Commerce Germany” planuoja įgyvendinti įvairias priemones, kurios suteiks teorinių ir praktinių žinių skirtingiems verslo sektoriams ir skatins dialogą: bus rengiamos ekonominės naujienos, naujausia sektorinė informacija įvairiomis temomis, elektroninis naujienlaiškis aktualiomis temomis, teminiai renginiai. Verslo atstovai ne tik turės galimybę susitikti, bet ir pasitelkti kolegų pagalbą sprendžiant problemas, pasidalinti patirtimi bei kontaktais, betarpiškai susipažinti ne tik su Vokietijos verslininkais, ekonomika, bet ir verslo kultūra.

 

Straipsnio kuratoriai Versli Lietuva

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt