Premjeras A. Butkevičius dalyvaus Kinijos ir Centrinės bei Rytų Europos valstybių viršūnių susitikime

2014 12 15

 

Gruodžio 16–17 d. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvaus Kinijos ir Centrinės bei Rytų Europos valstybių viršūnių susitikime Serbijos sostinėje Belgrade. Formatas „Kinija + 16“ skirtas išplėsti bendradarbiavimą ekonomikos srityje, skatinti prekybą ir investicijas.

 

„Lietuva suinteresuota išplėsti bendradarbiavimą su Kinija tokiose srityse kaip transportas ir susisiekimas, infrastruktūra, bankų sektorius, žemės ūkis, švietimas. Todėl „Kinija + 16 valstybių“ formatas išlieka svarbus ne tik daugiašaliu, bet ir dvišaliu aspektu“, – sako premjeras A. Butkevičius.

 

Susitikime planuojama aptarti dvišalio bendradarbiavimo transporto srityje klausimus, pristatyti Lietuvos transporto ir logistikos galimybes, „Rail Baltica“ projektą. Ministras Pirmininkas atkreips dėmesį, kad būtina skatinti šalių ekonominį bendradarbiavimą – šiuo metu Lietuvos investicijos Kinijoje du kartus didesnės nei Kinijos Lietuvoje. Taip pat bus aptartas bankų bendradarbiavimas ir bendradarbiavimas švietimo srityje.

 

Formatas „Kinija+16“ buvo įkurtas 2012 m. Kinijos iniciatyva, skirtas plėsti bendradarbiavimą su Centrinės bei Rytų Europos šalimis (Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Čekija, Slovakija, Slovėnija, Bulgarija, Rumunija, Vengrija, Kroatija, Albanija, Bosnija ir Hercegovina, Juodkalnija, Makedonija, Serbija). Šis formatas prisideda prie dvišalio bendradarbiavimo skatinimo, tačiau nekuria naujų formalizuotų institucijų, suteikia naujų bendradarbiavimo galimybių su Kinija toms šalims, kurios turi mažesnį įdirbį.

 

Tai trečiasis „Kinija + 16“ vadovų susitikimas. Pirmasis 2012-aisiais įvyko Lenkijoje, o antrasis pernai buvo surengtas Rumunijoje.

 

Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt