Klaipėdos uoste atnaujinta laivyba

2014 12 15

 

Dėl stipraus vėjo, Klaipėdos uoste savaitgalį trumpam teko apriboti laivyba. Piką vėjas pasiekė naktį iš penktadienio į šeštadienį, apie 4-5 val. ryto. Gūsiuose jis siekė apie 28 m/s. Rimtesnių incidentų Klaipėdos uoste neužfiksuota.

 

Papildomų saugumo priemonių teko imtis dėl laivo saugyklos "Independence". Buvo užsakyti du vilkikai, kurie užtikrino saugų laivo stovėjimą prie krantinės. Susilpnėjus vėkui, vilikų nebeprireikė nuo šeštadienio vakaro.

 

Teigiama, kad jūroje bangos siekė 4-5 metrus. Dėl saugumo laikinai teko apriboti ir jūrinių keltų darbą, tačiau šeštadienio popietę laivyba buvo atnaujinta - iš uosto bus leista išplaukti Optima Seaways ir Athena Seaways keltams.

 

Laikinai buvo sutrikęs Senosios Smiltynės perkėlos darbas, jis atnaujintas šeštadienį apie 11 val. Naujosios perkėlos keltų darbas nesutriko.

 

Visą savaitgalį uosto priežiūros specialistai intensyviai važinėoa po uostą ir tikrino, ar visi laivai yra patikimai pritvirtinti prie krantinių. Apie prognozuojamas oro sąlygas buvo informuoti uosto žemės naudotojai, agentuojančios įmonės, laivų kapitonai su reikalavimu imtis neatidėliotinų atitinkamų priemonių stovinčių prie krantinių laivų ir kitos technikos saugumui užtikrinti.

 

Remiantis Klaipėdos uosto laivybos taisyklėmis, pučiant stipresniam kaip 20 m/s vėjui, kiekvienu konkrečiu laivo plaukimo, švartavimo, atšvartavimo ir peršvartavimo klausimu sprendžia uosto kapitonas, atsižvelgdamas į esamas hidrometeorologines sąlygas.

 

Laivyba visiškai atnaujinta naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

 

VĮ Klaipėdos valstybinis jūrų uostas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt