Atsakingo verslo iniciatyva Lietuvoje sudomino triskart daugiau įmonių nei Latvijoje

2014 12 10

 

Sąžiningo kainų perskaičiavimo iniciatyva, įgyvendinama euro įvedimui besirengiančiose šalyse, Lietuvoje susilaukė žymiai didesnio populiarumo nei Estijoje ir Latvijoje. Daugiau nei 4100 Lietuvos įmonių įsipareigojo nepiktnaudžiauti euro įvedimu prisijungdamos prie Geros verslo praktikos memorandumo. Analogiškoje iniciatyvoje Estijoje iš viso dalyvavo 526 įmonės, Latvijoje – 1224 įmonės.

 

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančiojo direktoriaus Lauryno Vilimo teigimu, svarbiausia yra net ne pats memorandumo dalyvių skaičius, o tai, jog Lietuvoje įsipareigojimus prisiima tos įmonės, kurios aptarnauja didžiąją gyventojų dalį.

 

„Prie memorandumo prisijungė per 30 prekybos tinklų, kurių parduotuvių plotas sudaro apie 80 proc. viso mažmenininkams tenkančio prekybinio ploto, o apyvarta – maždaug 90 proc. visos mažmeninės prekybos apyvartos. Tai reiškia, kad gyventojai kiekvieną dieną dažniausiai lankosi būtent tose parduotuvėse, kurios yra įsipareigojusios nepiktnaudžiauti euro įvedimu“, – sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

 

Prie iniciatyvos „Perskaičiuota sąžiningai“ yra prisijungę ir visi Lietuvos bankų asociacijai priklausantys šalies bankai, kartu turintys per 370 klientų aptarnavimo skyrių ir aptarnaujantys per 3 mln. klientų.

 

Nors įvedus eurą per 2015 metus bankai negaus per 260 mln. litų pajamų iš valiutos keitimo ir tarptautinių pervedimų paslaugų, Lietuvos bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas atmeta galimybę, kad bankai sieks kompensuoti praradimus didindami kitų paslaugų įkainius. Pasirašydamos memorandumą įmonės įsipareigoja užtikrinti sąžiningą kainų perskaičiavimą ir nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu didinti kainas.

 

Prie memorandumo taip pat jau prisijungė per 50 vaistinių tinklų ir pavienes vaistines vienijančių bendrovių, daugiau nei 70 proc. gyvybės ir ne gyvybės draudimo rinkos dalyvių, per 400 viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių. Visi iniciatyvos dalyviai kartu vienija daugiau nei 12 tūkst. prekybos ir paslaugų teikimo vietų, turinčių teisę naudoti ženklą „Perskaičiuota sąžiningai“.

 

Prisijungti prie šios iniciatyvos galima iki gruodžio 31 d. interneto svetainėje www.euras.lt užpildžius prašymą elektroniniu būdu arba atsiuntus jį el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar faksu 8 5 2312479. Prie memorandumo prisijungusių ūkio subjektų, turinčių teisę naudoti ženklą „Perskaičiuota sąžiningai“, sąrašas viešai skelbiamas interneto svetainėje www.euras.lt.

 

"Idea Prima"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt