Mere, ar „Air Lituanicai“ algos nevėluoja ?

2014 12 05

 

Beveik 41 mln. litų skola kiemsargiams, labiausiai socialiai neapsaugotam gyventojų sluoksniui - sostinės vadovo gėda.

 

Dar didesnė gėda, kad ši skola per metus užaugo daugiau nei 1,5 karto. Neatsakingai skamba ir savivaldybės pareiškimai, kad skolos yra grąžinamos ir mažėja. Remiantis viešojoje erdvėje esančia informacija 2013 m. skola kiemsargiams siekė 22 mln. litų, šiandien ji artėja prie 41 mln. Šimtai kiemsargių po kelis mėnesius yra priversti dirbti nemokamai.

 

Ir visa tai įvyko tuomet, kai Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė, atsižvelgdama į ekonomines Vilniaus problemas, sutiko padidinti sostinėje liekančią gyventojų pajamų dalį net 150 mln. litų. Finansų ministerija nuolat paremia Vilniaus savivaldybę trumpalaikėmis paskolomis. Planuojama, kad kitąmet mokesčių Vilniuje liks dar 100 – 150 mln. litų daugiau, tačiau stebint neatsakingą miesto vadovo politiką, šie planai gali būti peržiūrėti.

 

„Visi suprantame sunkią finansinę Vilniaus padėtį, bet visiškai nesuprantama, kai situacija yra taisoma taupant vargingiausiųjų – kiemsargių sąskaita. Tai paprasčiausias neatsakingumas ir negebėjimas pamatyti, kas yra svarbiausia. Taupyti galima kitur, pavyzdžiui nustojus remti projektus be perspektyvos, kaip avialinijos. Miestas privalo elgtis atsakingai, nes kitaip yra grėsmė, netekti Vyriausybės paramos“, - sako LSDP kandidatas į merus Gintautas Paluckas.

 

Vilniaus socialdemokratai atkreipia dėmesį, kad vien A.Zuoko iniciatyva įkurtų avialinijų nuostoliai perkopė 30 mln. litų. Šių pinigų būtų pakakę atsiskaityti su dauguma sostinės komunalinių įmonių.

 

„Stebina tai, kad atlyginimai nei merui, nei „Air Lituanicos“ vadovams nevėluoja. O juk tai vieni didžiausių atlyginimų mieste. Ar nereikėtų įvesti tvarką, kai pirmiausia atlyginimai išmokami mažiausiai uždirbantiems, eiliniams darbuotojams, o tik tada vadovams“, - atkreipė dėmesį LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Juras Požėla.

 

LSDP Vilniaus skyrius

Jolanta Bielskienė

LSDP frakcijos infocentro vadovė

Lietuvos socialdemokratų partija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt