Lietuva efektyviau užtikrins saugią laivybą, gerins jūrininkų darbo sąlygas

2014 07 17

 

Siekiant efektyviau užtikrinti saugią laivybą ir taršos iš laivų prevenciją, Lietuvoje bus įgyvendinamas naujas užsienio valstybių ir Lietuvos laivų kontrolės režimas. Tai numato Susisiekimo ministerijos parengti jūrų laivybos srities įstatymų pakeitimai, kuriems šiandien pritarė Vyriausybė.

 

Saugios laivybos įstatyme naujai išdėstomos nuostatos dėl laivo tinkamumo plaukioti, nustatomos kompetentingos institucijos, kurios vykdys laivų, plaukiojančių su Lietuvos valstybės vėliava, techninę priežiūrą. Teisiškai užtikrinamos sąlygos atlikti Tarptautinės jūrų organizacijos valstybės narės auditus, kuriais nustatoma, ar valstybė tinkamai vykdo tarptautinius įsipareigojimus, veikdama kaip vėliavos, uosto ir pakrantės valstybė.

 

Įstatymų pakeitimais taip pat siekiama pagerinti laivybos verslo bei jūrininkų darbo ir gyvenimo laive sąlygas. Pavyzdžiui, nustatoma, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Susisiekimo ministerija priims privalomus teisės aktus jūrininkų darbo santykių, saugos ir sveikatos, o Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Susisiekimo ministerija – jūrininkų sveikatos apsaugos ir sveikatos priežiūros klausimais.


Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt