Susisiekimo viceministras A. Šliupas: Lietuva pasiryžusi kurti naujas susisiekimo sektoriaus taisykles

2014 06 26

 

Lietuvos Respublikos susisiekimo viceministras ir AB Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Arijandas Šliupas, viešėdamas Kinijoje, Shenzhen mieste, pasirašė strateginę AB Lietuvos pašto partnerystės sutartį su viena didžiausių kurjerių paslaugas teikiančių bendrovių Kinijoje „S.F. Express“. 

 

„Lietuvos ambicija visame susisiekimo sektoriuje yra kurti, o ne sekti paskui egzistuojančias taisykles, todėl partnerystė su šia Kinijos bendrove yra tvirtas Lietuvos, kaip tilto, jungiančio Tolimųjų Rytų šalis su Centrine ir Rytų bei Šiaurės Europa, žingsnis. Įmonės bendradarbiaus pristatydamos siuntas iš Kinijos į Europos Sąjungos valstybes, taip pat – Rusiją ir Baltarusiją. Bus siekiama inovatyvių ir kompleksinių sprendimų, formuojant regioninį paskirstymo centrą bei išnaudojant ir partnerystės su privačiu sektoriumi, kuris jau įrodė savo gebėjimus sėkmingai konkuruoti tarptautinėje rinkoje, potencialą“, – sakė  susisiekimo viceministras A. Šliupas.

 

Pasak AB Lietuvos pašto generalinės direktorės Linos Minderienės, bendradarbiavimas su tarptautine logistikos kompanija „Hoptrans Logistics“, didžiausia aviacinių krovinių terminalo operatore Kaune oro uoste, leidžia toliau plėtoti regiono e-komercijos siuntų paskirstymo centro idėją, kombinuojant pervežimo oro transportu ir pašto tinklo privalumus bei aviacinių projektų įgyvendinimo ilgametę patirtį.

 

Įmonė „S.F. Express“ valdo 25 proc. Kinijos vidinės kurjerių rinkos, teikia paslaugas ne tik Kinijoje, bet ir kitose Azijos valstybėse, taip pat – JAV bei Australijoje.


Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt